Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Un fost preşedinte de la Real Madrid, trimis în judecată pentru fraudă electorală

Un fost preşedinte de la Real Madrid, trimis în judecată pentru fraudă electorală

Un fost preşedinte de la Real Madrid, trimis în judecată pentru fraudă electorală
de M.T.    |    20 Dec 2011   •   12:00

Un tribunal din Madrid a decis, luni, trimiterea în judecată a fostului preşedinte al clubului Real Madrid, Ramon Calderon, sub acuzaţia că a falsificat voturile prin corespondenţă la alegerile din 2006, în urma cărora a devenit conducătorul grupării din capitala Spaniei, informează Marca, citată de Mediafax.

Alături de Calderon, au mai fost trimise în judecată alte 14 persoane, potrivit deciziei tribunalului fostul preşedinte al Realului „organizându-şi o echipă pentru a-şi atinge obiectivul”.

Lui Calderon i se mpută cinci capete de acuzare, care i-ar putea aduce nouă ani de închisoare. Acuzaţiile sunt de falsificare de documente private în formă continuată, denunţ fals, simularea unui delict în formă continuată, mărturie falsă şi prezentarea de martori falşi.

Potrivit probatoriului, Calderon a mărit fraudulos numărul de voturi prin corespondenţă în favoarea candidaturii sale şi a „umblat” la voturile principalului său adversar, Juan Miguel Villar Mir, pentru ca apoi să-l denunţe prin intermediul procurorului Leticia Calderon, care este fiica fostului şef al madrilenilor.

Prin această acţiune, Calderon a urmărit anularea în instanţă a voturilor prin corespondenţă, din cauza riscurilor de fraudă, lucru care s-a şi întâmplat ulterior.

Printre persoanele trimise în judecată se află fratele lui Calderon, Javier, omul de afaceri Alfonso Carrascosa, şi un fiu al lui Ramon Mendoza, de asemenea fost preşedinte al grupării madrilene.

Ramon Calderon a fost ales preşedinte al clubului Real Madrid la alegerile ce au avut loc pe 2 iulie 2006 şi la care au participat 16.000 de membri ai grupării. Tot atunci au mai candidat Villar Mir, Juan Palacios, Arturo Baldasano şi Lorenzo Sanz, ultimul fiind preşedinte al grupării în perioada 1995 -2000.



×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un jandarm a fost găsit mort la Ambasada Turkmenistanului din București
x close