Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Violenţele din Grecia nu ocolesc fotbalul: Fanii lui Panathinaikos au incendiat stadionul la derby-ul cu Olympiacos

Violenţele din Grecia nu ocolesc fotbalul: Fanii lui Panathinaikos au incendiat stadionul la derby-ul cu Olympiacos

Violenţele din Grecia nu ocolesc fotbalul: Fanii lui Panathinaikos au incendiat stadionul la derby-ul cu Olympiacos
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mar 2012   •   13:04

Derby-ul Atenei dintre Panathinaikos şi Olympiacos a fost abandonat duminică după ce fanii gazdă au dat foc la stadion, în mai multe locuri. Întâlnirea din SuperLeague dintre cele două mari rivale a fost întreruptă cu nouă minute înainte de final, după ce fanii lui Panathinaikos au aprins focul şi au început să arunce cu petarde şi fumigene în poliţie.

Fanii echpei oaspete nu au fost prezenţi pe Stadionul Olimpic din cauza restricţiilor impuse de ligă. Fanii gazdelor nu au pierdut însă ocazia unei noi răfueli cu forţele de ordine, la fel cum unii au făcut-o pe străzile din Atena când au protestat faţă de măsurile de austeritate impuse de guvern.

Problemele au început la pauză, iar repriza a doua a fost amânată cu aproape o oră, iar starea de spirit a celor de pe stadion nu a fost calmată de jocul din teren, Olympiacos reuşind să deschidă scorul prin Djamel Abdoun în minutul 51.

Arbitrul Anastasio Kakos a fluierat finalul partidei în minutul 81, după ce mai multe petarde au explodat foarte aproape de terenul de joc.

Căpitanul echipei Panathinaikos, Kosta Katsouranis, a declarat că incidentele reprezintă o pată neagră pentru fotbalul grecesc. "Ăsta nu e fotbal. Este unul dintre cele mai groaznice momente din fotbalul grecesc", a spus Katsouranis.

×
Subiecte în articol: derby Grecia
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close