Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Chivu s-a retras de la „naţională“: „Vârsta, accidentările şi operaţiile mă împiedică să lupt pe mai multe fronturi”

Chivu s-a retras de la „naţională“: „Vârsta, accidentările şi operaţiile mă împiedică să lupt pe mai multe fronturi”

Chivu s-a retras de la „naţională“: „Vârsta, accidentările şi operaţiile mă împiedică să lupt pe mai multe fronturi”
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Mai 2011   •   11:39
Cristian Chivu se retrage de la echipa naţională. Căpitanul „tricolorilor” a trimis o scrisoare deschisă către oficialii FRF pentru a anunţa decizia pe care a luat-o. Este al doilea jucător important care renunţă la tricoul României în timpul actualei campanii de calificare, primul fiind Mirel Rădoi, aflat într-un conflict cu Ionuţ Lupescu, directorul general al federaţiei.
 
Cariera de jucător sub steagul României a luat sfârşit. Vârsta, accidentările, intervenţiile chirurgicale la care am fost supus în ultimii ani mă împiedică să lupt pe mai multe fronturi”, a scris Chivu, care a adăugat că „nu voi înceta niciodată să fiu român, să susţin sportivii şi fotbaliştii români şi să fiu cel mai mare fan al echipei naţionale”.
 
În finalul scrisorii deschise, fundaşul lui Inter Milano le-a mulţumit „tuturor celor care m-au sprijinit în cariera de jucător al echipei naţionale, antrenorilor, colegilor, echipei, Federaţiei Române de Fotbal, suporterilor, familiei, soţiei mele şi celor două fetiţe ale noastre, pentru aceşti 12 ani care mi-au schimbat viaţa”.

 
 
 
Întreaga scrisoare deschisă semnată de Cristi Chivu poate fi citită AICI
 
Decizia lui Chivu nu a venit totuşi pe neaşteptate. Căpitanul echipei naţionale anunţase înaintea meciului cu Bosnia că ia în calcul o asemenea variantă, însă, la acel moment, a refuzat să dezvolte subiectul, la fel cum a făcut-o şi selecţionerul Răzvan Lucescu.
 
Cristi Chivu a debutat în echipa naţională a României în august 1999, într-un amical împotriva Ciprului. În cei 12 ani petrecuţi în tricoul reprezentativei, a adunat 75 de selecţii şi 3 goluri. A evoluat în cariera sa la CSM Reşiţa, Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam, AS Roma şi Inter Milano, fiind unul dintre cei mai titraţi jucători români din istorie, cu un palmares ce cuprinde un titlu al Olandei, o Cupă a Olandei, o Supercupă a Olandei (toate cu Ajax), 3 titluri ale Italiei, 2 Cupe ale Italiei, 2 Supercupe ale Italiei (cu Roma şi Inter), un succes în Liga Campionilor şi unul la Mondialul cluburilor. La nivel individual, Chivu a fost desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist al României, în 2000, 2002, 2009 şi 2010.

×
Subiecte în articol: Cristi Chivu fotbal echipa nationala
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close