Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Oţelul Galaţi a pierdut şi al doilea meci din Liga Campionilor, 0-1 cu Benfica

Oţelul Galaţi a pierdut şi al doilea meci din Liga Campionilor, 0-1 cu Benfica

Oţelul Galaţi a pierdut şi al doilea meci din Liga Campionilor, 0-1 cu Benfica
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    27 Sep 2011   •   23:37

Oţelul nu a reuşit să debuteze în Liga Campionilor pe teren propriu cu un rezultat pozitiv. Echipa lui Dorinel Munteanu a pierdut şi al doilea meci din cadrul grupei C, scor 0-1, iar calificarea fie şi în primăvara Europa League pare compromisă, mai ales după ce Basel a obţinut un rezultat de egalitate pe Old Trafford. 


Pentru Benfica este prima victorie în deplasare în Liga Campionilor după o pauză de patru ani.
 
Singurul indiciu că pe Naţional Arena s-a jucat un meci de Liga Campionilor a fost imnul competiţiei, cântat înainte de primul fluier al arbitrului. În rest, doar un stadion dezolant de gol şi un joc care aducea a Liga I, şi nu doar pentru că teren se afla campioana României.
 
Echipa lui Dorinel Munteanu nu a produs nimic în prima repriză, iar nimic trebuie luat literal. Gălăţenii s-au aşezat încă din start în propria jumătate de teren şi s-au mulţumit doar să împiedice orice încercare a portughezilor de a se apropia de poarta lui Grahovac. Din punct de vedere ofensiv, totul s-a redus doar la câteva pase schimbate la mijlocul terenului sau eventual în primii metri ai jumătăţii adverse. Niciun şut la poartă, niciun corner, nicio tentativă de ocazie.
 
În aceste condiţii, Benfica a arestat mingea şi nu a forţat mai mult decât a fost nevoie. Belgianul Axel Witsel, brazilianul Bruno Cesar şi argentinianul Saviola au avut cele mai importante şanse ale oaspeţilor, înainte ca vicecampionii Portugaliei să reuşească să înscrie primul gol pe noua arenă din Bucureşti.
 
În minutul 41, agentinianul Gaitan a inventat o pasă excepţională pentru Bruno Cesar, care a păcălit apărarea Oţelului şi l-a învins pe Grahovac cu un şut din interiorul careului.
 
Aspectul partidei nu s-a schimbat nici după pauză, singura diferenţă fiind că Artur, portarul lusitanilor, a avut în sfârşit de lucru, la şutul de la 20 de metri al lui Filip. Singurul moment în care avantajul elevilor lui Jesus a fost în pericol. Deşi nu s-au mai omorât cu firea, vizitatorii ar fi putut face 2-0, la ocaziile lui Bruno Cesar şi Cardoso, dar Grahovac a avut de fiecare dată răspuns.
 
Finalul ar fi putut aduce o remiză nemeritată pentru Oţelul, la şutul din marginea careului al lui Frunză. Totuşi, mult prea puţin şi o diferenţă uriaşă faţă de Basel, care, deşi condusă cu 2-0 după 17 minute pe Old Trafford, a revenit senzaţional şi a obţinut o remiză, scor 3-3, care îi menţine pe elveţieni pe primul loc în grupa C.
 
Oţelul: Grahovac - Skubic, Costin, Perendija, Ljubinkovic - Giurgiu, Filip - Antal, Ibeh (Viglianti 46), Buş (Frunză 64) - Pena (Punosevac 69)
 
Benfica: Artur - Emerson, Luisao, Maxi Pereira, Garay, Javi Garcia, Bruno Cesar (R. Amorim 81), Gaitan (Rodrigo 77), Witsel, Oscar Cardozo, Saviola (Nolito 62).

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close