Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Retrocedare spectaculoasă în Capitală. Clubul Juventus Colentina intră în Liga 1 fără stadion. ”Sunt cariere care pot fi distruse!”

Retrocedare spectaculoasă în Capitală. Clubul Juventus Colentina intră în Liga 1 fără stadion. ”Sunt cariere care pot fi distruse!”

Retrocedare spectaculoasă în Capitală. Clubul Juventus Colentina intră în Liga 1 fără stadion. ”Sunt cariere care pot fi distruse!”
09 Mai 2017   •   10:13

O bucureşteancă a primit, prin retrocedare, un teren de zeci de hectare în zona Colentina. Suprafaţa cuprinde stadionul Juventus şi Parcul Motodrom. Stadionul va fi retrocedat în întregime, în timp ce pentru parc s-au decis măsuri compensatorii.

Mirela Voicu a stat de vorbă cu mai mulți responsabili ai stadionului încercând să desluşească cum a fost posibila această retrocedare fabuloasă.

Patronul clubului și principalul investitor, Ilie Ciuclea, a dezvăluit, la Antena 3, că în cei 25 de ani de activitate în această locație a investit peste 10 milioane de euro în terenul cu gazon sintetic, cu iarbă naturală, vestiare, saună și toate celelalte detalii care să le permită tinerelor talente să se dezvolte.

”Sunt cariere care pot fi distruse!”

Lorena Balaci, fiica lui Ilie Balaci, președinta Asociației de Părinți, a afirmat că, prin această retrocedare, s-ar pierde o investiție importantă în sănătatea și educația copiilor pasionați de fotbal.

”Ceea ce se întâmplă aici este inuman. Pe lângă faptul că e vorba de o investiție destul de mare, aici vorbim despre o investiție în copii, în viitorul țării”, a spus Lorena Balaci.

Adrian Iordache, Directorul la Direcția Juridică PMB, Adrian Iordache, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că soluția găsită de instanță nu este una corectă, în opinia Primăriei București, arătând că cercetarea judecătorească a fost făcută fără să fie luate în calcul investițiile făcute pe acel teren, care ar împiedica o astfel de retrocedare.

Cerea de retrocedare a fost făcută de Constanța Clara Ilieana Mihăescu și prin hotărârea judecătorească s-a decis retrocedarea a circa 20 de hectare din zona Fundeni, printre care Parcul Motodrom (tot în zona Colentina) și un teren pe concesionat Universității Lumina, mai multe străzi, trotuare și spatii verzi, dar și terenul pe care acum funcționează o benzinarie. Pentru Parcul Motodrom, dar și ultimele obiective enumerate, instanța a decis măsuri reparatorii, scrie hotnews.ro.

Decizia instanței poate fi atacată cu recurs de Primăria Capitalei, în 30 de zile de la comunicare. Avocații municipalității încă nu au făcut acest lucru, potrivit datelor publicate pe portalul instanțelor de judecată.

 

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close