Antena 3 CNN Sport Off Sport Cristiano Ronaldo, susţinător al Islamului? Iranienii se folosesc de fotbalist în scopuri propagandistice

Cristiano Ronaldo, susţinător al Islamului? Iranienii se folosesc de fotbalist în scopuri propagandistice

Cristiano Ronaldo, susţinător al Islamului? Iranienii se folosesc de fotbalist în scopuri propagandistice
de M.T.    |    25 Sep 2012   •   11:05

În ultimele zile, o imagine apărută în presa din Iran, în care Cristiano Ronaldo este prezentat drept un susţinător al Islamului, a devenit un adevărat viral pe internet şi pe reţelele de socializare.

Totuşi, în cele din urmă, totul s-a dovedit doar un fals, starul lui Real Madrid fiind folosit în scopuri propagandistice.

Fotografia în cauză îl arăta pe Ronaldo ţinând în mână un tablou pe care se putea citi "Nu există un alt Dumnezeu în afară de Allah", un citat din Coran, presa iraniană notând că fotbalistul şi-a arătat astfel susţinerea faţă de musulmanii din întreaga lume, care au protestat faţă de apariţia filmului "Inocenţa musulmanilor".

De fapt, poza a fost prelucrată în Photoshop, în imaginea originală, portughezul având în mână un tablou care îl reprezenta pe el în acţiune pentru echipa naţională.

„Ştirea s-a propagat rapid în media din Iran. Toată lumea a vorbit despre solidaritatea lui Ronaldo faţă de musulmani, însă apoi s-a renunţat la această poveste”, a explicat Saman Kamvar pentru Al Arabiya.

Kamvar, care trăieşte în Toronto, este editor-şef la Mohbat News, o agenţie care a reprezentat una dintre sursele principale ale ştirii.

Cei care s-au folosit de fotografie nu ştiau că aceasta a circulat de mai mult timp pe internet.

S-a descoperit că a apărut pentru prima oară pe diverse forumuri, în luna iunie, susţinându-se că Ronaldo s-a convertit la islamism.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close