Antena 3 CNN Sport Off Sport Dennis Rodman şi mai mulţi foşti baschetbalişti americani au ajuns în Coreea de Nord pentru meciul demonstrativ care va avea loc de ziua lui Kim Jong-un

Dennis Rodman şi mai mulţi foşti baschetbalişti americani au ajuns în Coreea de Nord pentru meciul demonstrativ care va avea loc de ziua lui Kim Jong-un

Dennis Rodman şi mai mulţi foşti baschetbalişti americani au ajuns în Coreea de Nord pentru meciul demonstrativ care va avea loc de ziua lui Kim Jong-un
de M.T.    |    06 Ian 2014   •   11:25

Dennis Rodman şi mai mulţi foşti baschetbalişti americani au ajuns, luni, în Coreea de Nord, acolo unde vor participa la un meci demonstrativ cu ocazia zilei de naştere a lui Kim Jong-un.

Printre cei care l-au însoţit pe Rodman la Phenian se numără Kenny Anderson, Cliff Robinson, Vin Baker, Craig Hodges, Doug Christie şi Charles D. Smith, cu toţii foşti jucători în NBA.

Echipa americană va întâlni Coreea de Nord miercuri, ziua în care liderul de la Phenian va împlini 31 de ani.

Pentru Rodman, este a patra vizită în Coreea de Nord, în două din precedentele trei vizite fostul star al lui Chicago Bulls întâlnindu-se cu Kim Jong-un, pe care îl consideră un prieten.

„Este vorba despre a încerca să conectăm două ţări, de a spune oamenilor că nicio ţară din lume nu este atât de rea, nici măcar Coreea de Nord. Lumea spune atâtea lucruri negative despre Coreea de Nord, iar eu vreau ca lumea să vadă că nu este atât de rău”, şi-a explicat Rodman demersul.

Lotul nord-coreean pentru acest meci a fost selecţionat chiar de Rodman, în urma precedentei vizite la Phenian, care a avut loc la puţin timp după executarea unchiului lui Kim Jong-un, Jang Song Thaek.

Improbabila prietenie dintre Dennis Rodman şi Kim Jong-un s-a născut în februarie anul trecut, atunci când fosta vedetă NBA a călătorit în Coreea de Nord alături de Harlem Globetrotters, care a participat la un meci demonstrativ de baschet, sportul preferat al liderului de la Phenian.

De atunci, Rodman a insistat în mai multe rânduri că încearcă să creeze o diplomaţie prin sport şi l-a prezentat pe Kim Jong-un într-o imagine mult mai bună decât este perceput în întreaga lume.

Cu toate acestea, Departamentul de Stat american a precizat că nu are nicio legătură cu acţiunile lui Rodman şi consideră că atenţia tuturor trebuie îndreptată asupra cruzimii regimului lui Kim.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord phenian Kim Jong Un
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close