Antena 3 CNN Sport Off Sport Prinţesa Anne a Marii Britanii a primit flacăra olimpică, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Atena

Prinţesa Anne a Marii Britanii a primit flacăra olimpică, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Atena

Prinţesa Anne a Marii Britanii a primit flacăra olimpică, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Atena
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
17 Mai 2012   •   23:37

Flacăra olimpică a fost înmânată, joi, la Atena, prinţesei Anne, componentă a comitetului britanic de organizare a Jocurilor Olimpice, în cadrul unei ceremonii desfăşurate pe o vreme ploioasă, în prezenţa fotbalistului David Beckham, informează AFP.
   
Îmbrăcată cu un costum alb, prinţesa, fiica reginei Elizabeth  a II-a, a primit flacăra din partea preşedintelui Comitetului Olimpic Grec, Spyros Capralos, pe stadionul ce a găzduit primele Jocuri moderne, în 1896.
   
Alături de prinţesa Anne s-au aflat preşedintele Comitetului de Organizare, Sebastian Coe, primarul Londrei, Boris Johnson, şi David Beckham. Acesta din urmă, zâmbitor, a purtat un costum de culoare gri.
   
Prinţesa şi Beckham au fost ovaţionaţi de public la apariţia în arenă, pe ploaie. La începutul ceremoniei ploaia s-a oprit şi a apărut un curcubeu.


   
Aprinsă la 10 mai, la Olimpia, conform unei tradiţii datând de la ediţia din 1936, flacăra a fost purtată pe ultimii metri de campionul olimpic grec la haltere, Pyrros Dimas, şi de medaliatul cu aur la gimnastică, Li Ning (China).
   
Flacăra a fost înmânată organizatorilor britanici după o scurtă coregrafie a în stil antic al "preoteselor" elene îmbrăcate în tunici crem.
   
Flacăra olimpică va părăsi vineri Atena, cu avionul, urmând să ajungă la baza militară Culdrose, din Cornwall.

Începând de sâmbătă, 8.000 de alergători, majoritatea cu vârste mai mici de 25 de ani, vor purta torţa pe o distanţă de 12.875 de kilometri pe suprafaţa Regatului Unit şi a Irlandei, periplul urmând să dureze 70 de zile.

Parcursul se va încheia pe stadionul olimpic din Londra, la 27 iulie, când va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.
   
   

×
Subiecte în articol: atena Marea Britanie david beckham
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close