Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Flacăra olimpică a fost aprinsă şi şi-a început drumul spre Londra

Flacăra olimpică a fost aprinsă şi şi-a început drumul spre Londra

Flacăra olimpică a fost aprinsă şi şi-a început drumul spre Londra
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    10 Mai 2012   •   14:22

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de vară de la Londra a fost aprinsă joi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Olympia, situl în care au avut loc primele Jocuri ale antichităţii, informează Agerpres.

Flacăra a fost aprinsă de o actriţă îmbrăcată în mare preoteasă cu ajutorul razelor solare şi al unei oglinzi, în faţa templului zeiţei Hera, care are o vechime de peste 2.500 de ani.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, torţa olimpică a fost de asemenea aprinsă de la flacăra sacră şi şi-a început călătoria spre Londra, primul său purtător fiind campionul mondial Spyros Gianniotis, un înotător grec născut în Liverpool.

Torţa va călători pe teritoriul Greciei timp de o săptămână, înainte de a intra în Marea Britanie pe 18 mai, la Cornwall, punctul final fiind Stadionul Olimpic din Londra, pe 27 iulie, când este programată festivitatea de deschidere a JO 2012.

Ceremonia din această dimineaţă ne aminteşte că avem o responsabilitate, să inspirăm oamenii tineri. Pe parcursul torţei olimpice, tinerii vor avea un rol important, la fel cum au avut în viziunea olimpică a lui de Coubertin”, a declarat Sebastian Coe, preşedintele comitetului de organizare a Olimpiadei de la Londra.

Obiceiul aprinderii flăcării olimpice a fost folosit pentru prima oară la Amsterdam, în 1928, iar torţa olimpică a călătorit în premieră din Grecia până în ţara organizatoare a evenimentului cu ocazia Olimpiadei de la Berlin din 1936.

Londra, care a mai găzduit Jocurile Olimpice în 1908 şi 1948, devine astfel singurul oraş din lume care primeşte flacăra olimpică pentru a doua oară în istoria sa.


×
Subiecte în articol: Grecia Londra Jocurile Olimpice
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close