Antena 3 CNN Sport Tenis Nicio surpriză în prima zi la Wimbledon: Favoriţii merg mai departe

Nicio surpriză în prima zi la Wimbledon: Favoriţii merg mai departe

Nicio surpriză în prima zi la Wimbledon: Favoriţii merg mai departe
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
21 Iun 2011   •   11:02

Nu a fost loc de surprize în prima zi de la Wimbledon, o zi afectată însă de condiţiile meteo, care au întrerupt sau amânat mai multe meciuri.

În concursul masculin, Rafael Nadal şi-a început drumul spre apărarea titlului cucerit anul trecut printr-o victorie lejeră, 6-4, 6-2, 6-2, în faţa americanului Michael Russell. Liderul mondial a avut nevoie de numai o oră şi 58 de minute pentru a obţine calificarea în turul 2 şi a ajuns acum la 15 victorii consecutive All England Club, ultima înfrângere suferită de spaniol pe iarba londoneză având loc în finala din 2007, pierdută în faţa lui Roger Federer.

Michael a început foarte bine. Agresiv, a returnat excelent. Probabil că am încercat să joc prea repede în debutul meciului. Când am schimbat puţin ritmul, când am început să lungesc punctele, lucrurile au devenit tot mai pozitive”, a spus Nadal, care în turul 2 va întâlni un alt jucător american, Ryan Sweeting.

Al patrulea cap de serie şi favoritul gazdelor, Andy Murray, a avut parte de un început dificil de meci împotriva spaniolului Daniel Gimeno-Traver, însă a revenit după ce a pierdut primul set şi a trecut în turul următor cu stil, impunându-se cu 4-6, 6-3, 6-0, 6-0.

Cehul Tomas Berdych (6), francezul Gael Monfils (9), americanul Mardy Fish (10), elveţianul Stanislas Wawrinka (14) şi francezul Richard Gasquet (17) s-au calificat în turul 2 după victorii în trei seturi.

În competiţia feminină, rusoaica Vera Zvonareva, cap de serie numărul 2, a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de americanca Alison Riske, 6-0, 3-6, 6-3, la fel ca şi Francesca Schiavone, a şasea favorită, care a învins-o pe Jelena Dokic (Australia) cu 6-4, 1-6, 6-3.

Svetlana Kuznetsova (12) şi Venus Williams (23) s-au calificat mai departe după victorii în trei, respectiv două seturi.

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal Andy Murray
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close