Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep este starul în ascensiune al lunii iulie

Simona Halep este starul în ascensiune al lunii iulie

Simona Halep este starul în ascensiune al lunii iulie
08 Aug 2014   •   18:26

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, care de luni va fi numărul doi mondial, este laureata anchetei WTA pentru ''steaua în ascensiune a lunii'' iulie - WTA Rising Star Of The Month, dar în ancheta pentru cea mai bună jucătoare din circuit pe luna trecută a fost devansată de Serena Williams, informează AGERPRES.
Halep și-a adjudecat acest titlu cu un superioritate covârșitoare în fața contracandidatelor, obținând 82 la sută din voturi, față de 13 la sută ale ucrainencei Elina Svitolina și 5 la sută, cât a obținut nipona Kurumi Nara.

Simona Halep a participat și ea la un singur turneu în iulie, cel de la București, câștigat după ce a învins-o în finală pe italianca Roberta Vinci, acesta fiind al optulea titlu WTA pentru româncă și al doilea din 2014.

Svitolina (19 ani) a jucat la trei turnee luna trecută, reușind să își apere titlul de la Baku, în timp ce Kurumi Nara a ajuns până în finala turneului de la Washington.

În ancheta pentru cea mai bună jucătoare a lunii iulie în circuitul WTA, Halep nu a fost întrecută cu mult de Serena Williams, liderul mondial adunând 49 al sută din sufragii, față de cele 41 de procente ale Simonei. Daneza Caroline Wozniacki, a treia candidată, a adunat doar 10 la sută.

Serena, la primul său turneu de la participarea la Wimbledon, s-a impus la Stanford, eliminând în drumul spre trofeu trei jucătoare de top 20, Ana Ivanovic, Andrea Petkovic și Angelique Kerber.

Wozniacki a câștigat singurul turneu jucat în iulie, la Istanbul, tot după o finală cu Roberta Vinci. Pentru daneză a fost titlul cu numărul 22, dar primul din acest an.

Simona Halep a fost favorita fanilor în ancheta pentru cea mai bună jucătoare de tenis a lunii mai, cu nu mai puțin de 95 la sută din voturile acordate de iubitorii tenisului, dar titlul a fost acordat rusoaicei Maria Șarapova, cea care a învins-o în luna respectivă în finala turneului de la Madrid.



×
Subiecte în articol: Simona Halep
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close