Antena 3 CNN Sport Tenis AUSTRALIAN OPEN. Simona Halep, cea mai lungă partidă a carierei. Meci dramatic cu Lauren Davis

AUSTRALIAN OPEN. Simona Halep, cea mai lungă partidă a carierei. Meci dramatic cu Lauren Davis

AUSTRALIAN OPEN. Simona Halep, cea mai lungă partidă a carierei. Meci dramatic cu Lauren Davis
20 Ian 2018   •   06:00

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat dramatic în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, sâmbătă, la Melbourne, după ce a învins-o pe americanca Lauren Davis cu 4-6, 6-4, 15-13, la capătul unui meci care a durat 3 ore şi 45 de minute. 

Halep a salvat 3 mingi de meci la scorul 10-11, pentru a câștiga cea mai lungă partidă disputată de ea în turneul profesionist.

Halep (26 ani) a jucat cel mai dramatic meci din carieră şi cel mai lung, totodată, în faţa unei adversare agresive (24 ani), care se află pe locul 76 mondial. 

Românca a trecut peste accidentarea de la gleznă, peste oboseala acumulată în acest meci interminabil, a salvat trei mingi de meci şi a reuşit calificarea în optimi, după ce fusese eliminată din primul tur la precedentele două ediţii ale turneului de la Melbourne. 

Halep îşi menţine invincibilitatea în 2018, deşi nu a făcut cel mai bun joc al său şi a fost condusă aproape tot meciul de Davis, dacă nu mereu pe tabelă, cel puţin din punct de vedere al iniţiativei. 

Următoarea adversară a româncei va fi învingătoarea dintre australianca Ashleigh Barty, cap de serie numărul 18, şi japoneza Naomi Osaka. 

Știre inițială

În turul al treilea la Melbourne, Halep o va înfrunta pe americanca Lauren Davis (24 ani, 76 WTA). 

Simona Halep, care în ultimii doi ani nu a trecut de primul tur la Melbourne, şi-a asigurat un cec de 142.500 dolari australieni şi 130 de puncte WTA. 

Următoarea sa adversară va fi americana Lauren Davis (24 ani, 76 WTA), care s-a impus în turul al doilea în faţa germancei Andrea Petkovic cu 4-6, 6-0, 6-0. Halep a învins-o pe Davis în singurul lor meci direct, în 2013, în primul tur la Indian Wells, cu 6-2, 6-0. 

Numărul unu mondial în tenisul feminin, românca Simona Halep, a declarat, joi, după calificarea în runda a treia a turneului Australian Open că a simţit durere la gleznă în meciul cu Eugenie Bouchard, dar nu s-a gândit la acest lucru. 

''Mă simt bine pe acest teren (Margaret Court Arena, n. red.), în faţa spectatorilor care mă susţin, mă bucur foarte mult că pot juca în turul al treilea, doi ani la rând am pierdut în primul tur, iar acum vreau să mă bucur de timpul pe care îl petrec aici. Chiar dacă sunt puţin accidentată, am jucat bine şi m-am mişcat bine. Simt durerea (la gleznă), dar nu m-am gândit la ea, am vrut să joc meciul şi să câştig'', a declarat Halep după victoria cu 6-2, 6-2 în faţa jucătoarei canadiene. 

''Cred că am jucat foarte bine, am simţit bine mingea, iar în faţa ei e mereu dificil de jucat, pentru că ia mingea foarte repede, stă foarte aproape de linia de fund, dar m-am gândit doar să deschid unghiurile şi am făcut-o bine'', a mai spus Halep pentru postul de televiziune Eurosport. 

×
Subiecte în articol: Australian Open Simona Halep
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close