Antena 3 CNN Life Știinţă Manualele de istorie ar trebui schimbate. Descoperirea care a îmbogăţit trecutul omenirii

Manualele de istorie ar trebui schimbate. Descoperirea care a îmbogăţit trecutul omenirii

Manualele de istorie ar trebui schimbate. Descoperirea care a îmbogăţit trecutul omenirii
Sursa foto: Foto: dailymail.co.uk
de O.P.    |    03 Apr 2012   •   09:21

Deşi este un loc arid, unde viaţa pare blestemată, deşertul Kalahari din Africa de Sud deţine unul din cele mai uimitoare secrete antropologice. Cercetătorii au descoperit în Peştera Wonderwerk detalii despre trecutul oamenilor pe care nimeni nu le-a cunoscut până acum.

Antropologii au descoperit în interiorul acestei peşteri urme de cenuşă, dar şi oseminte şi unelte folosite de primitivul Homo Erectus în urmă cu mai bine de 1 milion de ani în urmă.

Poate că nimic nu pare ieşit din comun, însă se evidenţiază un lucru: oamenii descoperiseră focul cu mai bine de 300.000 de ani decât se cunoştea până în prezent.



Echipe formate din specialişti veniţi de la Universitatea din Toronto şi de la cea din Ierusalim au fost martore la cele mai vechi urme ale civilizaţiei umane. Astfel, "folosirea focului a fost punctul de cotitură care a fost depăşit şi a dus la evoluţia speciei umane", a declarat doctorul în antropologie Michael Chazan.

Tot ce se ştia până acum despre folosirea focului de către om data din Paleoliticul Inferior, perioadă care a avut loc în urmă cu 790.000 de ani, scrie Daily Mail.





×
Subiecte în articol: istorie
Parteneri
Soţia bărbatului ucis de clanul Fabian vorbeşte pentru prima oară
x close