Antena 3 CNN Actualitate Cultură Băsescu despre instituţia care promovează falusuri: "ICR e credibil şi respectabil"

Băsescu despre instituţia care promovează falusuri: "ICR e credibil şi respectabil"

Băsescu despre instituţia care promovează falusuri: "ICR e credibil şi respectabil"
13 Noi 2008   •   10:48

Scopul pentru care Institutul Cultural Român a fost creat s-a atins: a devenit o instituţie credibilă şi respectabilă, a declarat preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia prezentarea raportului ICR, joi. Înainte ca Horia Roman Patapievici să fie numit în fruntea institutului, ICR arăta ca o unealtă de campanie, o jucărie la dispoziţia preşedintelui, a rpecizat şeful statului.
?Au trecut aproape 4 ani şi nu a existat nicio solicitare din partea mea pentru organizarea vreunui eveniment?, a declarat preşedintele.
Traian Băsescu a ţinut să sublinieze, totodată, neutralitatea institutului. ?Mi-am dorit ca acest institut să îşi ducă menirea pentru care a fost creat şi să nu fie un insturment de promovare a unei clientele poltiice sau culturale?, a declarat şeful statului.
Institutul Cultural Român a fost aspru criticat pentru expoziţia "Libertate pentru oameni leneşi", de la New York", care ar fi trebui să promoveze arta contemporană românească. În schimb,au prezentate falusuri, zvastici, iar unele dintre cele mai vechi simboluri ale credinţei ortodoxe şi evreieşti au fost batjocorite. Lucrarea cea mai controversată a fost un ponei care avea desenată o zvastică pe pulpa din spate. Pentru că în Statele Unite sunt interzise simbolurile fasciste, poliţia americană a făcut o vizită la Galeria Română din New York.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close