Antena 3 CNN Actualitate Cultură Michael Moore va regiza un documentar despre criza financiară

Michael Moore va regiza un documentar despre criza financiară

Michael Moore va regiza un documentar despre criza financiară
14 Noi 2008   •   17:42

Regizorul american Michael Moore, cunoscut pentru filme precum "Fahrenheit 9/11", "Sicko" sau "Bowling for Columbine", pregăteşte o nouă producţie, care are ca temă criza financiară globală, potrivit unor surse citate de The Telegraph.
Documentarul, anunţat în luna mai, urma să prezinte, iniţial, rolul Americii în lume, însă schimbările economice din ultima perioadă l-au determinat pe Moore să reorienteze producţia spre problemele financiare globale.
Ideea principală a filmului, care nu a fost intitulat încă, va fi "sfârsitul unui imperiu". Specialiştii în divertisment şi chestiuni politice se întreabă, însă, cum va mai reuşi Moore să îşi păstreze lipsa de încredere şi pesimismul specific în ceea ce priveşte politica SUA, luând în considerare climatul politic actual, schimbat de preşedintele-ales Barack Obama.
În 2002, filmul documentar "Bowling for Columbine", care vorbeşte despre uşurinţa cu care se pot achiziţiona arme în SUA, pornind de la masacrul petrecut la liceul Columbine în 1999, a câştigat premiul Oscar, precum şi numeroase alte premii.
Noul documentar ar putea fi lansat chiar în primăvara anului viitor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close