Antena 3 CNN Externe Armata SUA respinge apelurile de a prelua controlul în dezastrul ecologic din Golful Mexic

Armata SUA respinge apelurile de a prelua controlul în dezastrul ecologic din Golful Mexic

Armata SUA respinge apelurile de a prelua controlul în dezastrul ecologic din Golful Mexic
Sursa foto: golful mexic
01 Iun 2010   •   23:15

Armata SUA nu are tehnologia sau know-how pentru a aborda devastatoarea devărsare de petrol din Golful Mexic, arăta cel mai înalt oficial militar.
Amiralul Mike Mullen, preşedintele Statelor Majore reunite, arăta că nu mai există tactici rămase în arsenalul său după ultimul eşec al companiei petroliere BP de a opri scurgerea.
Răspunzând apelurilor ca forţele armate să preia controlul scurgerii de ţiţei, Mullen sublinia că ?ne-am uitat în continuu la aceasta de când a început scurgerea- dacă am avea sau nu submersibile capabile să facă aceasta. Iar adevărul este că cea mai bună tehnologie din lume, referitor la aceasta, există în industria petrolieră.?
Preşedintele american Barack Obama se confruntă cu critici crescânde pentru felul cum a gestionat catastrofa ecologică, ce s-a produs când platforma petrolieră Deepwater Horizon a explodat, pe 20 aprilie, ceea ce a făcut ca milioane de galoane de ţiţei să fie devărsate în Golf.
Democratul James Carville aprecia că ?acesta este efectiv un război. Substanţe străine de invadează coastele.?
Peste 1400 de membri ai pazei de coastă a SUA au fost mobilizaţi pentru a ajuta la operaţiunea de curăţare, dar Mullen arăta că sunt puţine lucruri pe care armata le-ar putea face pentru a opri scurgerea şi cele mai bune şanse le are BP.
?De fapt am fost implicaţi, dar nu am fost la conducere. Orice schimbare cu privire cu conducere este o decizie pe care trebuie să o ia preşedintele?, arăta acesta.
În acelaşi timp, ecologiştii şi-au exprimat profunda îngrijorare peste potenţiala răspândire a ţiţeiului, deoarece marţi este prima zi a sezonului de uragane din regiune, când furtuni violente afectează Golful.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Golful Mexic
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close