Antena 3 CNN Externe Caz şocant în SUA: Bărbat înjunghiat în timp ce salva o femeie, lăsat de trecători să moară pe trotuar (VIDEO)

Caz şocant în SUA: Bărbat înjunghiat în timp ce salva o femeie, lăsat de trecători să moară pe trotuar (VIDEO)

Caz şocant în SUA: Bărbat înjunghiat în timp ce salva o femeie, lăsat de trecători să moară pe trotuar (VIDEO)
26 Apr 2010   •   12:04


Incident şocant în Statele Unite. Un bărbat a fost înjunghiat de un tâlhar, în plină stradă, şi ignorat apoi de trecători, care l-au lăsat să moară pe trotuar. Culmea este că bărbatul, care a fost supranumit "Bunul samaritean", a fost înjunghiat după ce a sărit în apărarea unei femei, pe care agresorul încercase s-o jefuiască. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui magazin.

Totul s-a întâmplat la ora 5:30 dimineaţa, pe o stradă din cartierul newyorkez Queens. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum o femeie este urmărită de un bărbat care o atacă şi încearcă s-o jefuiască.

Hugo Alfredo Tale-Yax, în vârstă de 31 de ani, sare în ajutorul victimei. Câteva secunde mai târziu, agresorul scoate un cuţit şi i-l înjunghie în piept. Unghiul în care este amplasată camera nu a surprins momentul atacului, ci doar pe cel în care Hugo, care plecase în urmărirea atacatorului, se prăbuşeşte, plin de sânge, la pământ.

Un minut mai târziu, un om trece pe lângă victimă, aruncă o privire şi îşi continuă drumul. La fel face şi următorul trecător. Peste 20 de oameni au procedat la fel. Mai mult, unul dintre ei îşi scoate telefonul mobil şi-i face o poză. Un altul îl întoarce pe o parte, vede sângele, apoi pleacă nestingherit mai departe.

Au trecut aproape două ore până când cineva a sunat la urgenţe. Pompierii au ajuns la faţa locului, însă prea târziu. Viaţa bărbatului nu a mai putut fi salvată.

Cazul a stârnit indignare în rândul opiniei publice americane, mai ales că nu este primul de acest fel, în care indiferenţa are urmări tragice.

Presa americană scrie că Hugo, un imigrant guatemalez fără adăpost, a fost ucis de lama de cuţit a atacatorului şi de indiferenţa semenilor lui. Ironia este este că omul, considerat acum un erou, a procedat exact invers atunci când cineva a fost în pericol. Şi a plătit pentru asta cu propria-i viaţă.




Antena 3


×
Subiecte în articol: injunghiat SUA socant
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close