Antena 3 CNN Externe Germania vrea ca imigranţii să semneze contracte prin care se angajează să respecte valorile ţării

Germania vrea ca imigranţii să semneze contracte prin care se angajează să respecte valorile ţării

Germania vrea ca imigranţii să semneze contracte prin care se angajează să respecte valorile ţării
23 Noi 2009   •   17:52

Germania elaborează un nou contract prin care doreşte să conecteze noii imigranţi la valorile ţării. Noii veniţi vor trebui să înveţe limba germană şi să aprobe valori precum libertatea de exprimare şi egalitatea între sexe, a declarat Comisarul pentru politici de emigrare, Maria Boehmer. Drept răsplată, imigranţii se pot aştepta la "ajutor şi sprijin" din partea autorităţilor germane, a mai spus Dr. Boehmer.

"Oricine vrea să trăiască aici pentru o perioadă îndelungată şi care vrea să lucreze aici trebuie să spună "Da" ţării noastre. Iar pentru asta avem nevoie de un set de valori acceptat de toată lumea. Vom întocmi contracte cu noii imigranţi. În acele contracte vom specifica la ce se pot aştepta ei drept ajutor, dar şi ce cerinţe avem noi de la imigranţi: să înveţe limba germană şi să fie pregătiţi să facă parte din societatea noastră", a declarat Maria Boehmer pentru Stuttgarter Nachrichten.

Dr. Boehmer a atras atenţia că numărul mare de imigranţi cu o pregătire profesională de înalt nivel este redus în Germania. Ţara trebuie să devină mai atractivă pentru a căpăta resurse prin care să îi fie asigurat rolul de lider economic pe piaţa mondială. Problema noastră demografică nu va fi rezolvată prin imigrare, dar trebuie să ne asigurăm totodată că dezvoltăm potenţialul imigranţilor care se află deja în ţara noastră. Pentru asta avem nevoie de un sistem bun de învăţare a limbii germane şi o recunoaştere mai bună a calificărilor obţinute de imigranţi în afara graniţelor", a adăugat Maria Boehmer.

Germania, care are aproximativ 15 milioane de imigranţi la o populaţie totală de 82 de milioane de oameni, a introdus anul trecut un test cu întrebări generale despre ţară pentru cei care doresc cetăţenia germană.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Germania imigranti
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close