Antena 3 CNN Externe Iran a arestat ?şapte spioni americani?

Iran a arestat ?şapte spioni americani?

Iran a  arestat ?şapte spioni americani?
Sursa foto: iran demonstratii
08 Feb 2010   •   08:14

Iran a arestat şapte persoane care aveau legătură cu un post de radio în limba farsi finanţat de SUA pentru că au provocat tulburări publice şi a acuzat unii dintre suspecţi că al lucra pentru agenţiile de spionaj americane.
Agenţia oficială IRNA şi postul de radio de stat citează un comunicat al Ministerului Informaţiilor care arăta că suspecţii au avut un rol în demonstraţiile anti-guvernamentale din 27 decembrie la Teheran. În aceaa zi cel puţin opt persoane au fost ucise şi sute arestate în timpul ciocnirilor dintre susţinătorii opoziţiei şi forţele de securitate.
Violenţele au fost cele mai grave după alegerile prezidenţiale din iunie.
IRNA relata că "unii dintre ei au fost angajaţi oficial de agenţiile de informaţii americane." Radioul public comunica faptul că suspecţii au fost antrenaţi în afara Iranului în sabotaj, deranjarea ordinii publice, răspândirea zvonurilor şi răsturnarea guvernelor prin mijloace soft.
Se mai menţionează că cei şapte intenţionau să ia parte la demonstraţiile opoziţiei de pe 11 februarie, când Iran aniversează 31 de ani de la revoluţia islamică.
Radioul sponsorizat de SUA, Radio Farda- "Radio Mâine," este de fapt seriviciul de limbă farsi al postului Radio Europa Liberă. Acesta emite din 2003.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: republica islamica SUA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close