Antena 3 CNN Externe Liban avertizează cu o situaţie "periculoasă" cu Israel

Liban avertizează cu o situaţie "periculoasă" cu Israel

Liban avertizează cu o situaţie "periculoasă" cu Israel
Sursa foto: avion israel
11 Feb 2010   •   15:22

Armata israeliană face incursiuni zilnice în spaţiul aerian libanez, creând o situaţie foarte periculoasă, arăta premierul libanez Saad al-Hariri într- un interviu televizat. Israel susţine că aceste zboruri sunt necesare pentru a monitoriza gherilele Hezbollah şi a criticat forţele ONU de menţinere a păcii din sudul Libanului cu 12.000 soldaţi că nu au oprit fluxul de arme despre care oficialii israelian susţin că ajung la acest grup.
Zborurile de survol şi reînarmarea Hezbollah reprezintă o încălcare a rezoluţiei 1701 a Consiliului de Securitate, ce a pus capăt războiului de 34 de zile dintre Israel şi Hezbollah în 2006.

"Auzim multe ameninţări israeliene în fiecare zi, şi nu numai ameninţări," arăta Hariri pentru BBC.
"Vedem ce se întâmplă în spaţiul nostru aerian şi pe teren şi ce se întâmplă mereu de două luni- în fiecare zi avem avioane israeliene care intră în spaţiul aerian libanez. Este ceva ce a escaldat şi este ceva foarte periculos," puncta Hariri .
Ministrul israelian de externe , Avigdor Lieberman, întrebat despre comentariile lui Hariri, declara că liderul libanez este "ostaticul Hezbollah," referindu-se la grupul militar din Liban susţinut de Iran.
Hariri arăta că se teme de perspectivele unui alt război cu Israel.
În cadrul unei declaraţii de luna trecută, premierul israelian Benjamin Netanyahu declara că Israel nu plănuieşte un atac iminent asupra Libanului, de unde Hezbollah a lansat circa 4.000 de rachete în timpul celor 34 de zile de conflict din 2006.
Săptămâna trecută, Siria acuza Israel că face presiuni pentru un nou război în Orientul Mijlociu.
BBC îl citează pe Hariri care declara că Liban este unit, iar guvernul va sta alături de Hezbollah.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: raid aerian Liban
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close