Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Cazuri de transmitere de la om la om a virusului AH1N1, rezistent la Tamiflu

Marea Britanie. Cazuri de transmitere de la om la om a virusului AH1N1, rezistent la Tamiflu

Marea Britanie. Cazuri de transmitere de la om la om a virusului AH1N1, rezistent la Tamiflu
Sursa foto: Gripa
21 Noi 2009   •   20:59

Virusul gripei noi suferă mutaţii şi par să existe cazuri în care pacienţii nu răspund tratamentului tradiţional. Cinci pacienţi din Marea Britanie sunt în stare gravă pentru că virusul cu care au fost infectaţi este imun la tratamentul cu Tamiflu. În Norvegia, oficialii de la Oslo au anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii după ce virulul a suferit mutaţii.

Autorităţile medicale britanice spun că există posibile cazuri de transmitere de la om la om a unei tulpini a virusului A H1N1 rezistente la tratamentul cu antiviralul Tamiflu. Suspiciunile au apărut după ce cinci pacienţi din Ţara Galilor nu au răspuns tratamentului cu antiviralul administrat până acum bolnavilor.

În cazul în care această ipoteză va fi confirmată, cazurile ar fi primele în care tulpina de virus rezistentă la Tamiflu s-a transmis de la om la om. Toate acestea în condiţiile în care Marea Britanie este ţara europeană cel mai grav afectată de gripa nouă, înregistrând săptămânal circa 50.000 de cazuri noi. De la apariţia gripei, autorităţile de la Londra au anunţat circa 100 de decese.

Probleme similare sunt şi în Norvegia. Oficialii de la Oslo au depistat o mutaţie a virusului pandemic prezentă la trei persoane infectate. În afara de Norvegia, cazuri de mutaţie au mai fost în Brazilia, China, Japonia, Mexic, Ucraina şi Statele Unite.

Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii dă asigurări că vaccinurile împotriva gripei sunt în continuare eficiente.

Virusul A H1N1 a provocat moartea a circa 6.750 de persoane în întreaga lume, 500 de decese fiind înregistrate în decurs de o săptămână, conform ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Antena 3

×
Subiecte în articol: AH1N1 virus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close