Antena 3 CNN Externe New York Times: Una din închisorile secrete ale CIA, construită pe o stradă aglomerată din Bucureşti

New York Times: Una din închisorile secrete ale CIA, construită pe o stradă aglomerată din Bucureşti

New York Times: Una din închisorile secrete ale CIA, construită pe o stradă aglomerată din Bucureşti
Sursa foto: new york times
13 Aug 2009   •   09:23
Vezi în text Lista străzilor aglomerate din Bucureşti.

Una dintre închisorile secrete ale CIA s-a aflat pe o stradă intens circulată din Bucureşti, scrie New York Times joi. Jurnaliştii îl citează pe Kyle D. Foggo, fost Şef al Bazei de Aprovizionare a CIA în Europa. Potrivit acestuia, trei închisori secrete ar fi fost construite pentru a ţine unii dintre cei mai periculoşi deţinuţi. Fiecare închisoare putea să adăpostească până la şase deţinuţi.

Una dintre aceastea a fost construită într-o clădire renovată de pe o stradă aglomerată din capitala României, potrivit oficialilor CIA, citaţi de New York Times. O altă închisoare a fost construită în Maroc, iar a treia într-o altă ţară est europeană.

Închisorile erau construite la fel, pentru ca deţinuţii să nu îşi dea seama unde sunt, în cazul în care ar fi fost mutaţi dintr-una într-alta.

Preşedintele Comisiei de anchetă pe tema presupuselor centre de detenţie secrete ale CIA pe teritoriul României, din Senat, Norica Nicolai a declarat pentru Antena 3 că în urma anchetei efectuate de comisia pe care a condus-o nu au existat elemente care să indice prezenţa unei astfel de închisori în ţara noastră. Ea a precizat însă ca membrii comisiei nu au avut acces la anumite informaţii care ţin de serviciile secrete americane.

Lista străzilor aglomerate din Bucureşti

Pe baza informaţiilor oferite zilnic de Poliţia Rutieră se poate întocmi o listă a arterelor cele mai aglomerate din Capitală. În mod normal, dacă informaţia din New York Times este corectă, sediul presupusei închisori CIA din Bucureşti ar putea fi pe una din următoarele străzi:

- Sos Colentina
- Bd. Mihai Bravu
- Bd. Ştefan cel Mare
- Bd.Corneliu Coposu
- Bd. I. C. Bratianu
- Bd. Nicolae Balcescu
- Bd. Gheorghe Magheru.
- Calea 13 Septermbrie
- Sos. Virtutii
- Bd. Iuliu Maniu
- zona Razoare
- Bd. Timisoara
- Sos. Bucuresti-Ploiesti
- Calea Vacaresti

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deținuti
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close