Antena 3 CNN Externe Polonia intenţionează să liberalizeze legislaţia privind posesia de droguri

Polonia intenţionează să liberalizeze legislaţia privind posesia de droguri

Polonia intenţionează să liberalizeze legislaţia privind posesia de droguri
12 Mar 2010   •   19:43

Polonezii ar putea să aibă voie în curând să deţină cantităţi mici de droguri, pentru uz personal, în urma unui proiect de lege al guvernului acestei ţări cu privire la dependenţa de droguri, relatează Radio Polonia, citat de Mediafax.

"Vrem să avem în vedere prevenirea şi tratarea, nu pedeapsa", a declarat Krzysztof Kwiatkowski, ministrul Justiţiei, vorbind despre proiectul de lege. El a precizat şi că i se pare ?absurdă pedepsirea unei persoane pentru că avea în posesie o singură doză?. Ministrul a mai adăugat şi că statul ar trebui să-i ajute pe dependenţii de droguri şi nu să-i pedepsească.

Polonia şi-ar putea astfel liberaliza legislaţia cu privire la droguri, urmând exemplul Cehiei care a luat o decizie similară în cazul celor care posedă o cantitate mică de droguri.


În aprilie Parlamentul polonez va primi proiectul de lege în acest sens. În prezent, legislaţia actuală nu permite posesia de droguri, indiferent de cantitate, iar pedepsele sunt de trei ani de închisoare, în timp ce traficul de droguri este pedepsit cu zece ani de închisoare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Polonia
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close