Antena 3 CNN Externe Turcia a interzis fumatul în locuri publice

Turcia a interzis fumatul în locuri publice

Turcia a interzis fumatul în locuri publice
Sursa foto: Fumat
19 Iul 2009   •   14:37

De duminică, în Turcia, este interzis fumatul în locuri publice. Interdicţia este valabilă pentru toate reszaturantele, barururile şi cafenelele din ţară. Legea a intrat în vigoare în ciuda protestelor patronatelor care spun că vor da faliment. După miezul nopţii, clienţii barurilor şi cafenelelor care au vrut în continuare să fumeze au avut o singură soluţie: să iasă afară. ?Ca un cetăţean care fumează nu cred că este o decizie corectă. Am venit aici să ma simt bine şi asta înclude şi faptul că pot să fumez?, este de părere un fumător.

Nici patronii barurilor nu sunt de acord cu noua lege. Ei se plâng că vor piede mulţi clienţi, în contextul în care numărul acestora a scăzut şi din cauza crizei economice. ?Această lege va reduce profitul cu 50% şi acest lucru ne afectează foarte mult. Am putea intra chiat în faliment. Nimeni nu are dreptul să restrângă drepturile publice?, se plânge un antreprenor.

În Turcia, ţară renumită pentru numărul mare de fumători, mor anual peste 100.000 de oameni din cauza bolilor cauzate de fumat.

Antena 3

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close