Antena 3 CNN Externe Un poliţist britanic a fost suspendat din funcţie, după ce o persoană a murit în timpul summitului G20 (VIDEO)

Un poliţist britanic a fost suspendat din funcţie, după ce o persoană a murit în timpul summitului G20 (VIDEO)

Un poliţist britanic a fost suspendat din funcţie, după ce o persoană a murit în timpul summitului G20 (VIDEO)
Sursa foto: politist
10 Apr 2009   •   10:27

Autorităţile britanice încearcă să facă dreptate. Poliţistul care a fost filmat în timp ce trântea la pământ un bărbat în timpul manifestaţiilor faţă de summitul G20 de la Londra a fost suspendat din funcţie, anunţă AFP.

"Un ofiţer al poliţiei din Londra a fost suspendat, în legătură cu ancheta morţii lui Ian Tomlinson", se arată într-un comunicat al Scotland Yard.

Ian Tomlinson, un simplu vânzător de ziare, a murit la 1 aprilie, în jurul orei 19.30., la puţin timp după ce a fost trântit la pământ de o lovitură aplicată de un poliţist. Omul se îndrepta pe jos de la serviciu către casă, prin cartierul în care se află Banca Angliei.

Chiar dacă nu avea nici o legătură cu mitingul de pe stradă, omul a fost atacat de un poliţist.

Bărbatul s-a ridicat, ajutat de mulţime. Însă, la numai 10 minute după incident, omul a murit din cauza unui atac de cord.
Cu numai o zi înainte de summit-ul G20, aproape 4.000 de persoane au protestat în Londra. Protestatarii au spart geamurile băncii RBS, iar autorităţile britanice au arestat 19 persoane.

Protestele au fost organizate de un grup numit "G-20 Meltdown".Mii de membri ai acestui grup s-au adunat în faţa ambasadei Statelor Unite şi în Trafalgar Square.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: barbat mort
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close