Antena 3 CNN Actualitate DNA a primit aviz pentru arestarea şefului Parchetului Buftea, acuzat de luare de mită

DNA a primit aviz pentru arestarea şefului Parchetului Buftea, acuzat de luare de mită

DNA a primit aviz pentru arestarea şefului Parchetului Buftea, acuzat de luare de mită
22 Apr 2010   •   19:54

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz pentru reţinerea şi arestarea lui Nelu Carpen, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Buftea. CSM a răspuns, astfel, solicitării adresate în acest sens de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).


Joi seară, procurorii anticorupţie au trimis CSM o solicitare privind reţinerea şi arestarea lui Nelu Carpen, pentru fapte de corupţie. Potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax, DNA îl acuză pe acesta de luare de mită.

Surse judiciare, citate de sursa precizată, susţin că în acest caz ar fi implicată şi soţia unui poliţist ilfovean, avocata Ileana Gâlceavă. De asemenea, ar fi implicaţi un avocat din cadrul Baroului Bucureşti, precum şi alţi poliţişti din Ilfov.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul Victor Gâlceavă o recomanda pe soţia sa ca avocat al unor persoane aflate în vizorul Poliţiei. Femeia îşi asigura apoi clienţii că le poate obţine soluţii favorabile în dosare penale de la Parchetul Buftea, fără ca aceştia să mai fie trimişi în judecată. Totul, în schimbul unor sume de bani.

În acest sens, Claudia Gâlceavă ar fi apelat de mai multe ori la prim-procurorul Nelu Carpen, care ar fi primit mai multe sume de bani de la cei care aveau dosare penale.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: DNA Parchet judecatorie Buftea coruptie mita
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close