Antena 3 CNN Politică Băsescu: Îmi văd visul cu ochii - cel mai puternic guvern din perioada postdecembristă

Băsescu: Îmi văd visul cu ochii - cel mai puternic guvern din perioada postdecembristă

Băsescu: Îmi văd visul cu ochii - cel mai puternic guvern din perioada postdecembristă
22 Dec 2008   •   21:19

În sfârşit, îmi văd visul cu ochii, adică un guvern transparent susţinut în Parlament, un guvern asumat de o majoritate parlamentara ceea ce corespunde percepteleor de bază ale democraţiei, a declarat preşedintele Traian Băsescu, după ce miniştrii cabinetului Boc au depus jurământul. Actualul guvern este cel mai puternic pe care România l-a avut în perioada postdecembristă.
"Doresc să mulţumesc ambelor partide că au fost capabile să realizeze compromisul în interes pulbic. Am convingerea că nu a fost un compromis uşor. A fost, totuşi, un compromis care nu compromite. A fost un comproimis făcut pentru a trece peste o etapă dificilă şi vreau să cred că acest guvern îşi va duce misiunea până în 2012 cu perioada de dificultate economică depăşită. Este probabil cel mai puternic guvern din perioada postdecembristă din punct de vedere al susţinerii parlamentare", a declarat preşedintele.
Şeful statului a tras un smenal de alarmă cu privire la valorile viitorului guvern, militând pentru corectitudinea politică a membrilor cabinetului Boc. Traian Băsescu i-a avertizat să rămână fideli României, nu unor oameni de afaceri precum Sorin Ovidiu Vântu sau Dinu Patriciu.
Preşedintele a ţinut să precizeze că România nu se află în criză financiară, sistemul bancar românesc neavând probleme. "Marea problemă a României este legată de pieţe. Societăţile româneşti şi-au pierdut pieţele externe, iar misiunea actualului guvern este să valorifice la maxim pieţele externe", a declarat Băsescu.
"Aş vrea să am un parteneriat cu viitorul guvern şi cu majoritatea parlamentară. În 2005, am înţeles că România poate fi reformată doar cu o majoritate foarte puternică", a încheiat preşedintele României, urându-le succes miniştrilor din noul guvern condus de Emil Boc.
Miniştrii au depus jurământ în faţa şedului statului luni, începând cu ora 20.30, după ce Parlamentul le-a acordat votul de încredere.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: coalitia de guvernare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close