Antena 3 CNN Politică Băsescu sabotează Congresul PSD: Şeful statului, invitat la Colegiul Director al PDL pe 20 februarie

Băsescu sabotează Congresul PSD: Şeful statului, invitat la Colegiul Director al PDL pe 20 februarie

Băsescu sabotează Congresul PSD: Şeful statului, invitat la Colegiul Director al PDL pe 20 februarie
Sursa foto: Traian Bãsescu
15 Feb 2010   •   13:12

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis să convoace sâmbătă, 20 februarie, Colegiul Director, eveniment la care democrat-liberalii l-au invitat şi pe preşedintele Traian Băsescu, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, Liviu Negoiţă, după şedinţa BPN. Discuţiile din Colegiul Director se vor referi la priorităţile politice ale PDL în 2010. De asemenea, va avea loc şi o dezbatere împreună cu membrii Comisiei de statut din partid, urmând ca până în martie să fie elaborat un proiect de statut, în perspectiva alegerilor interne. Potrivit unor surse democrat-liberale se preconizează organizarea a două congrese în acest an: unul în luna mai, dedicat modificării statutului şi altul în toamnă pentru alegerile interne. În respectivul interval de timp ar urma să aibă loc alegeri la nivelul conducerilor filialelor judeţene.

"Am hotărât şi am şi făcut lucrul acesta, l-am invitat pe preşedintele Traian Băsescu la reuniunea noastră de sâmbătă. Noi sperăm să avem o dezbatere importantă pentru noi şi pentru ţară", a precizat Negoiţă.
Negoiţă a arătat că i se pare "normal" ca preşedintele Băsescu să vină la această întrunire, "dacă domnia sa consideră că poate să participe".

"Noi ne exprimăm convingerea că va putea să vină, având în vedere că PDL l-a susţinut în campania electorală pe Traian Băsescu şi proiectele sale privind modernizarea României noi ni le-am însuşit", a spus el, precizând că şeful statului şi PDL au "multe lucruri în comun care pot fi discutate la această întrunire".

În paralel, BPN-ul partidului a luat în discuţie şi oprtunitatea organizării a două congrese în acest an, susţin surse democrat-liberale. Primul, cu caracter pregătitor, ar urma să fie dedicat adoptării noului statutu la care în prezent lucrează o comisie internă şia ar urma să ofere condiţiile necesare pentru alegerile din filialele PDL care vor prefigura lucrările celui de-al doilea for din toamnă, atunci când ar urma să aibă loc alegerile pentru posturile de conducere la nivel central.

Potrivit surselor citate, liderul PDL, Emil Boc nu prea este încântat de organizarea a două Convenţii Naţionale deoarece nu doreşte repetarea stării conflictuale existente acum la PSD în prag de Congres. Există însă temerea că organizarea unui singur Congres care să adopte atât noul statut, cât şi să voteze viitoarea echipă de conducere ar putea provoca o serie de conflicte interne cu consecinţe negative pentru imaginea externă a acestei formaţiuni.

Cum însă tensiunile şi luptele pentru putere şi diferite funcţii de conducere nu pot fi împiedicate, actuala conducere pedelistă ar înclina să aleagă răul mai mic în dauna celui mai mare: o clarificare statutară mai întâi de toate în baza căreia să fie organizate viitoarele alegeri interne. Se speră astfel că vor fi măcar prevenite eventuale contre şi diferende pe tema statutului, aşa cum se întâmplă în prezent la PSD.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close