Antena 3 CNN Politică Guvern de criză. Vedeţi ce averi deţin viitorii miniştri

Guvern de criză. Vedeţi ce averi deţin viitorii miniştri

Guvern de criză. Vedeţi ce averi deţin viitorii miniştri
Sursa foto: Emil Boc
21 Dec 2009   •   09:46

Lista noilor miniştri, care vor intra în componenţa viitorului Executiv, a fost anunţată duminică. Nu vor avea însă o misiune uşoară. Pe vremuri de criză, Emil Boc ne recomandă să strângem din dinţi. Usor de zis, greu de facut, cu buzunarele deja uşurate de criză. Pentru unii miniştri însă, misiunea ar putea fi mai uşoară. Declaraţiile acestora de avere arată că au cu ce se lăuda la capitolul avere.

Premierul Emil Boc are un apartament la Cluj Napoca şi un autoturism, peste 70 de mii de lei şi 11 mii de euro în diverse conturi. În 2008, când a completat ultima declaraţie de avere, Emil Boc a încasat aproape 120.000 de lei.

Vicepremierul propus Marko Bela deţine două apartamente, o casă şi opt hectare de teren agricol, plus conturi bancare în valoare de 200.000 de lei şi 32.000 de dolari.

Ministrul propus pentru Interne, Vasile Blaga deţine două terenuri în judeţul Bihor, o casă în Oradea, un apartament de peste 200 metri pătraţi în Aleea Modrogan din Bucureşti şi un autoturism. Plus mai multe conturi bancare.

Ministrul nominalizat la Economie, Adriean Videanu este proprietarul a două apartamente, o casă în construcţie la Snagov şi obicte de artă. Veniturile acestuia se ridică la 3.5 milioane de lei, din dividende la firmele pe care le conduce.

Propus pentru Finanţe, Sebastian Vlădescu nu a mai completat o declaraţie de avere din 2007. Potrivit acesteia, Vlădescu deţine un apartament, conturi de 51.000 euro şi o motocicletă de teren.

Propus la ministerul transporturilor, Radu Berceanu deţine trei apartamente, dintre care unul este în Spania şi patru maşini. Berceanu are în conturi aproape un milion de euro.

Elena Udrea, nominalizată pentru ministerul Dezvoltării şi Turismului, are în proprietate, împreună cu soţul Dorin Cocoş, un apartament în cea mai scumpă zonă a Capitalei, pe Bulevardul Unirii. Udrea mai deţine o casă în Pipera şi un autoturism şi o cotă parte din cinci terenuri intravilane.

Printre cei mai bogaţi miniştri propuşi, se numără Gabriel Oprea, propus la Apărare. liderul grupului de independenţi din Parlament este proprietarul a cinci case, dintre care două de vacanţă. Oprea mai deţine conturi bancare şi obiecte a căror valoare se ridică la o jumătate de milion de euro.

La ministerul Educaţiei, Petru Funeriu are două apartamente - unul dintre ele este la Strasbourg - şi trei autoturisme, toate de lux. Funeriu mai are şi conturi bancare de un milion de yeni japonezi, dar şi depozite în euro şi dolari.

Ministrul propus al Muncii, Mihai Şeitan are o casă în Capitală şi două autoturisme. La acestea se adaugă un teren în comuna Mihail Kogălniceanu şi 140.000 de euro.

Kelemen Hunor, numit ministru al Culturii, este la coada listei de de averi ministeriale. Fostul candidat UDMR la preşedinţie nu are case sau maşini. Kelemen Hunor are, totuşi, conturi bancare în valoare de aproape 160.000 de lei.

Propus la Comunicaţii, Gabriel Sandu, nu deţine proprietăţi imobiliare, depozite bancare sau autovehicule, însă este asociat la o firmă unde deţine acţiuni de peste 800.000 de lei.

Nominalizat pentru portofoliul Sănătăţii, Cseke Attila are, potrivit celei mai recente declaraţii de avere depuse la Senat, un teren intravilan în Oradea şi circa 140.000 de lei şi câteva mii de euro în conturi.

La ministerul Mediului, Laszlo Borbely deţine o casă, un autoturism şi are conturi de 70.000 de euro şi 100.000 de lei în conturi.

Cătălin Predoiu, nominalizat pentru a treia oară la Justiţie, are în proprietate o casă, un autoturism şi conturi de aproape 200.000 de lei.



Antena 3

×
Subiecte în articol: ministri
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close