Antena 3 CNN Politică Schimbări în statutul PDL: Mărirea numărului de funcţii de conducere şi filiale structurate pe colegii politice

Schimbări în statutul PDL: Mărirea numărului de funcţii de conducere şi filiale structurate pe colegii politice

Schimbări în statutul PDL: Mărirea numărului de funcţii de conducere şi filiale structurate pe colegii politice
Sursa foto: Emil Boc
15 Feb 2010   •   18:15

Patru prim-vicepreşedinţi în loc de cei doi actuali, aproximativ 12 vicepreşedinţi şi cel puţin 16 secretari executivi, responsabili pe diferite domenii de activitate ar urma să constituie viitoarea formulă de conducere a PDL, potrivit viitorului statut al partidului, ale căror principale elemente au fost convenite duminică în comisia internă de profil. Potrivit unor surse democrat-liberale, PDL va organiza în prealabil o Convenţie Naţională în luna mai-iunie pentru adoptarea noului statut şi alegerea prim-vicepreşedinţilor şi a secretarului general. Restul conducerii PDL, în speţă vicepreşedinţii şi secretarii executivi ar urma să fie aleşi în cadrul unei a doua Convenţii Naţionale sau a unul Consiliu Naţional de Coordonare care ar putea avea loc în toamnă, susţin sursele citate.
Comisia de statut a dat câştig de cauză şi liderului deputaţilor, Mircea Toader de creare a colegiilor politice ca bază pentru organizarea filialelor judeţene. Noile structuri de partid ar urma să fie conduse fie de parlamentarii aleşi în colegiile uninominale, fie de democrat-liberali cu performanţe bune în respectivele colegii şi vor servi la întărirea relaţiilor organizaţiilor locale ale PDL cu aleşii din Parlament.
Principala noutate faţă de actualul statut PDL o constituie mărirea componenţei Birprului permenant naţional prin creşterea numărului posturilor de primvicepreşedinţi de la doi la patru şi a secretarilor executivi la 16.
Viitori prim-vicepreşedinţi ar urma să deţină atribuţii de coordonare regionale sau pe domenii de specialitatea , după modelul deja folosit în cazul vicepreşedinţilor şi secretarilor excutivi, iar alegerea lor se va face pe baza candidaturilor individuale la viitoarea Convenţie Naţională din mai iunie.
Conducerea PDL a mai convenit ca perioada dintre cele două Convenţii naţionale să fie folosită pentru organizarea de alegeri interne la nivelul organizaţiilor judeţene şi a Organizaţiilor de Femei şi Tineret, în baza noilor prevederi statutare.
Comisia mai are de stabilit dacă vicepreşedinţii partidului vor fi aleşi prin toamnă prin votul unei alte Convenţii sau prin cel al Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) aşa cum sună o propunere pentru membrii Biroului Permanent Naţional.
În ceea ce priveşte denumirea şi sigla partidului este posibil ca titulatura de PDL să rămână, în timp ce simbolul popularilor europeni, inima, ar putea fi adoptat, mai susţin sursele citate.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close