Antena 3 CNN Politică Victor Ponta candidează la şefia PSD, după abandonul lui Adrian Năstase: "Vreau să ofer o alternativă" (VIDEO)

Victor Ponta candidează la şefia PSD, după abandonul lui Adrian Năstase: "Vreau să ofer o alternativă" (VIDEO)

Victor Ponta candidează la şefia PSD, după abandonul lui Adrian Năstase: "Vreau să ofer o alternativă" (VIDEO)
Sursa foto: Victor Ponta
15 Feb 2010   •   19:57

Victor Ponta şi-a anunţat luni seară candidatura la şefia PSD, după ce Adrian Năstase a declarat că se retrage din această cursă.

"Am tot respectul pentru cei care au altă opinie, dar în acelaşi timp eu am credinţa că nimic nu este pregătit dinainte şi că oamenii au nevoie de o alternativă. Nu-mi plănuisem această mutare, dar cred că este necesar" a spus Victor Ponta.
Surse din partid susţin că Ponta ar conta pe filiale rămăse credincioase lui Năstase sau atrase de către acesta în ultimul timp, cât şi pe eventualul sprijin a colegilor rămaşi în expectativă sau care l-ar fi preferat pe Geoană numai ca să nu iasă Năstase. De altfel, Ponta a declarat că va sta de vorbă cu preşedinţii de filiale, pentru a încerca să obţină voturilşe lor.

Formula folosirii resentimentelor faţă de Năstase şi Geoană a încercat să o folosească şi un alt candidat la şefia PSD, Cristian Diaconescu însă fără prea mulţi sorţi de izbândă.

Retragerea lui Năstase din cursa internă face însă din actualul lider de partid principalul favorit la funcţia numărul unu din PSD, dacă în competiţie vor rămâne Cristian Diaconescu, Miron Mitrea, Radu Mazăre şi Victor Ponta. Fragmentarea voturilor între ceilalţi contracandidaţi, în condiţiile în care Geoană şi-a întărit sprijinul din partea liderilor de filiale, face ca acesta din urmă să pornească cu prima şansă, fiind foarte puţin probabil că în scurtul timp rămas până la Congres adversarii săi să găsească o formulă de compromis pentru a susţine un candidat unic la şefia PSD.




Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close