Antena 3 CNN Actualitate Manifestări în mai multe oraşe şi în Capitală, după modelul de la Timişoara (VIDEO)

Manifestări în mai multe oraşe şi în Capitală, după modelul de la Timişoara (VIDEO)

Manifestări în mai multe oraşe şi în Capitală, după modelul de la Timişoara (VIDEO)
01 Dec 2009   •   18:02

După modelul de la Timişoara, manifestările s-au extins în mai multe oraşe, inclusiv în Capitală. Românii au fost chemaţi să protesteze prin intermediul reţelelor de socializare Twitter şi Facebook. La Braşov, Târgovişe sau Constanţa oamenii au ieşit în stradă şi au scandat lozinci împotriva social-democraţilor. Mitingurile spontane...au părut bine organizate, iar printre manifestanţi s-au remarcat mai mulţi democrat-liberali.


Aproximativ 300 de persoane au protestat la Troiţa Revoluţiei din Braşov. Mai bine de o oră şi jumătate, protestatarii au scandat lozinci anti-PSD. Chiar dacă se crede că acţiunea a fost una comandată, oamenii spun că gestul lor a fost spontan şi că s-au alăturat timişorenilor care au protestat

Şi în Capitală aproximativ 300 de persoane au participat la o manifestaţie asemănătoare în Piaţa Universităţii. Ei au purtat steaguri decupate la mijloc şi au scandat lozinci precum "Jos comuniştii". Însă, mitingul din Bucureşti a fost unul bine organizat, pentru că a avut chiar şi aprobare de la Primăria Capitalei. Cei care au cerut aprobarea pentru această acţiune sunt o parte dintre membrii PNŢCD.

În boxele amplasate în stradă au răsunat cântece consacrate în timpul manifestaţiilor din Piaţa Universtităţii de la începutul anilor '90, precum "Imnul golanilor" sau "Măi, animalule".

Aceleaşi proteste şi la Cluj Napoca. Peste 150 de oameni au ieşit în stradă, revoltaţi de evenimetele de la Timişoara. Forţele de ordine care asigurau ordinea publică au reţinut trei bărbaţi care aveau un compostament şi in limbaj mult prea agresiv.

Manifestări au fost şi la Târgovişte, unde 500 de persoane au protestat în faţa primăriei.




Antena 3

×
Subiecte în articol: manifestatii Timisoara Brașov
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close