Antena 3 CNN Actualitate Noi piste pentru biciclişti, construite de Primăria Capitalei

Noi piste pentru biciclişti, construite de Primăria Capitalei

Noi piste pentru biciclişti, construite de Primăria Capitalei
14 Ian 2010   •   23:45

Ca să închidă gura bicicliştilor, primăria Capitalei şi-a călcat pe inimă şi cheltuie bani pentru a le construi piste. Pe trotuare, să nu-i enerveze pe şoferi.

În Bucureşti circulă peste 4.000 de biciclişti. Primăria Capitalei s-a hotărît să îi ia în serios şi vrea să construiască peste 70 de kilometri de piste. Cel mai uşor ar fi fost să delimiteze benzile de circulaţie pentru a face loc şi bicicliştior. Nu se va întâmpla asta, chiar dacă este sistemul din mai toate ţările europene. De frica şoferilor, edilii s-au gândit că e mai bine să nu-i învrăjbească împotriva biciclişti, aşa că au ales 12 bulevarde cu trotuarele cât mai late pe care să traseze pistele.

"Nu pot să execut doar piste fără să creez şi condiţiile de siguranţă pentru biciclişti", a precizat Alina Roman directorul Administraţiei Străzilor din Primăria Capitalei. Bulevardul Iancu de Hunedoara este unul dintre cele alese de primărie.

Tot ca bicicliştii să circule cât mai în siguranţă, semafoarele vor fi dotate cu butoane speciale prin apăsarea cărora se comandă lumina verde. Benzile vor fi inscripţionate cu semne specifice iar din loc în loc vor fi instalate rasteluri pentru parcarea bicicletelor. În plus, în intersecţii vor fi amplasate camere de supraveghere a traficului. Decât să nu primească nimic, reprezentanţii bicliştilor preferă să-şi reducă pretenţiile şi să accepte proiectul primăriei chiar dacă nu e pe gustul lor.

"Sunt într-adevăr înguste, sunt ocupate de maşini, e perfectibil dar e de preferat să se facă paşi înainte", a declarat George Culda reprezentant al Asociaţiei Bate Şaua. Pistele care există deja sunt insuficiente. Şi pentru ele nu a existat un proiect coerent. Aşa că benzile galbene încep de nicăieri şi se termină tot acolo.

Cu toate criticile asociaţiilor bicicliştilor, şefii primăriei sunt hotărâţi să se apuce de treabă în primăvară şi să termine pistele într-un an. Proiectul costă cinci milioane de euro.

Observator

×
Subiecte în articol: bicicleta primaria capitalei
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close