Antena 3 CNN Actualitate Noul mers al trenurilor, în vigoare de duminică. Durata călătoriilor, mărită cu până la 50 de minute

Noul mers al trenurilor, în vigoare de duminică. Durata călătoriilor, mărită cu până la 50 de minute

Noul mers al trenurilor, în vigoare de duminică. Durata călătoriilor, mărită cu până la 50 de minute
Sursa foto: tren
11 Dec 2009   •   16:56

Noul mers al trenurilor va intra în vigoare duminică, au anunţat reprezentanţii CFR Călători citaţi de Mediafax. Potrivit acestora, durata de parcurs la majoritatea trenurilor a fost mărită cu 10 până la 50 de minute.

Noul plan de mers al trenurilor de călători va fi pus în aplicare din 13 decembrie, ora 00.01, până la 11 decembrie 2010, ora 24.00. Mărirea duratei călătoriilor a fost pusă pe seama reparaţiilor infrastructurii feroviare.

Potrivit noului program, numărul trenurilor a fost şi el suplimantat. Vechiul mers al trenurilor prevedea 1.624 de trenuri, iar în prezent sunt prevăzute 1.728 de trenuri.

Cu puţin timp în urmă, ţara noastră a obţinut o derogare de la regulamentul Comisiei Europene privind drepturile călătorilor. În regulamentul european în domeniul transportului feroviar prevederile legate de despăgubirile acordate călătorilor pentru întârzierile trenurilor sunt falcultative.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tren CFR Calatori Mersul trenurilor
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close