Antena 3 CNN Actualitate Obsesia lui 666. Protest anti cipuri în centrul Capitalei

Obsesia lui 666. Protest anti cipuri în centrul Capitalei

Obsesia lui 666. Protest anti cipuri în centrul Capitalei
Sursa foto: protest
07 Mar 2009   •   18:17

Paşapoartele biometrice au scos românii în stradă. Pe Dealul Mitropoliei a avut loc sâmbătă un protest al membrilor unei organizaţii neguvernamentale care contestă introducerea cipurilor în actele de identitate.

Peste 200 de persoane au protestat faţă de introducerea cipurilor în paşapoarte. Oamenii spun că iniţiativa duce la încălcarea unor drepturi cetăţeneşti - dreptul la identitate sau libertatea de mişcare. Ei consideră că introducerea cipurilor în actele de identitate nu reprezintă o măsură de siguranţă, ci o modalitate de control asupra cetăţenilor.

Oamenii au manifestat în faţa Mitropoliei deoarece consideră că ar fi trebuit să existe o iniţiativă a Bisericii Ortodoxe Române, prin care credincioşii să fie întrebaţi ce părere au în legătură cu paşapoartele biometrice.

Printre mesajele arborate s-au numărat ?Refuz semnul fiarei 666?, ?Nu mai vrem dictatură. Refuz cipul? dar şi numărul 666 înscris într-un cerc tăiat.

?În momentul în care acceptăm să fim amprentaţi ca infractorii nu suntem un popor de infractori. Plus că toate aceste măsuri abuzive au venit fără consultare? susţine preşedintele asociaţiei civice Dreptatea din Hunedoara.

Angajaţi ai Direcţiei Generale a Paşapoartelor susţin că cifra invocată - 666 - nu există, paşaportul nu are cod de bare, iar în CIP nu sunt stocate decât elementele vizuale în interiorul paşaportului şi cele două elemente, respectiv imaginea facială şi impresiunea digitală a două degete pereche. De fapt, nu e vorba de un CIP ci de o modalitate de stocare electronică.

În 18 februarie, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea mai multor ONG-uri de suspendare a ordonanţei privind introducerea paşapoartelor biometrice.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: proteste Biserica Ortodoxa Romana
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close