Antena 3 CNN Actualitate Transportul în comun face progrese. Ceasul-bilet, ultima găselniţă a RATB

Transportul în comun face progrese. Ceasul-bilet, ultima găselniţă a RATB

Transportul în comun face progrese. Ceasul-bilet, ultima găselniţă a RATB
07 Noi 2008   •   19:45

Pentru cei care aleg transportul în comun, progresul vine tare din urmă. În scurt timp, vom plăti cu cardul bancar sau telefonul mobil. Iar ultima găselniţă prin care RATB vrea să-i atragă pe cei tineri este ceasul transformat în bilet. La prima vedere e doar un simplu ceas. Nici mai frumos, nici mai urât decît altele care există deja pe piaţă. Doar că are un mare avantaj: cu el îţi poţi achita orice călătorie cu autobuzul, tramvaiul sau metroul.
Sorin Jidovu, managind director la o firmă de soft, a declarat: "Ceasul are intergat un card care poate fi folosit atît la RATB, cît şi la metrou." Deşi nu seamănă deloc cu un abonament obişnuit pentru transportul public, are totuşi aceleaşi însuşiri. Adică, poate fi încărcat lunar cu bani ca orice alt card RATB sau cartelă de metrou. Ideea aparţine angajaţilor firmei care au instalat cititoarele de carduri din autobuze.
Cei care au venit cu ideea spun că nici preţul ceasului nu este unul piperat. Ştefan Iordache, directorul material rulant RATB, spune: "Preţul unui asemenea ceas, în funcţie de model, în funcţie de calitate, poate varia între şase sute de mii şi un milion două sute."
Şi nu e singura noutate pregătită de RATB. În viitor, călătoriile cu tramvaiul, autobuzul sau metroul vor putea fi plătite doar cu un simplu sms trimis de pe telefonul mobil sau cu orice card bancar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: RATB
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close