Antena 3 CNN Show Showbiz Filmele româneşti "Aurora" şi "Marţi, după Crăciun", în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes

Filmele româneşti "Aurora" şi "Marţi, după Crăciun", în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes

Filmele româneşti "Aurora" şi "Marţi, după Crăciun",  în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes
Sursa foto: festival
15 Apr 2010   •   15:12

Filmele româneşti "Aurora", de Cristi Puiu, şi "Marţi după Crăciun", de Radu Muntean, au fost selectate în categoria Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, informează Mediafax.

Filmul "Marţi, după Crăciun" de Radu Muntean, care se bazează pe povestea unui bărbat care iubeşte două femei, a fost realizat cu ajutorul unui credit de aproximativ 318.000 euro pe care regizorul l-a obţinut în urma concursului de proiecte organizat de CNC în 2008. Din distribuţia filmului fac parte Maria Popistaşu şi Mimi Brănescu.

"Aurora" se axează pe povestea lui Gigi Marinescu (jucat de Cristi Puiu), care este inspector de poliţie ce lucrează la cazul uciderii doctorului Horia Zancu.

Regizorul Cristi Puiu a mai participat la festivalul de film de la Cannes în 2005 , unde a câştigat premiul secţiunii Un Certain Regard cu filmul "Moartea domnului Lăzărescu".

Printre filmele care vor rula în secţiunea Un Certain Regard se mai numără "Angelica", de Manuel de Oliveira, în vârstă de 102 ani, precum şi "Les Amours Imaginaires", de Xavier Dolan.

TRAILER "AURORA":

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cannes festival
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close