Antena 3 CNN Show Showbiz Michael Jackson a murit, în urma unui stop cardiac. Viaţa şi cariera megastarului, sub un semn tragic (VIDEO)

Michael Jackson a murit, în urma unui stop cardiac. Viaţa şi cariera megastarului, sub un semn tragic (VIDEO)

Michael Jackson a murit, în urma unui stop cardiac. Viaţa şi cariera megastarului, sub un semn tragic (VIDEO)
Sursa foto: Michael Jackson
26 Iun 2009   •   01:43

Regele muzicii pop, Michael Jackson, a murit, în urma unui stop cardiac. Artistul avea 50 de ani.

Informaţia privind decesul acestuia a fost confirmată, iniţial, de LA Times şi CBS News.

Ulterior, anunţul a fost făcut oficial de către purtătorul de cuvânt al Institutului medico-legal din Los Angeles.

Michael Jackson a fost internat într-un spital din Los Angeles, după ce a suferit un stop cardiac.

Artistul nu mai respira atunci când paramedicii au sosit la reşedinţa sa din Los Angeles. Aceştia l-au resuscitat înainte de a-l transporta la spital.




Michael Joseph Jackson s-a născut pe 29 august 1958, în Gary, Indiana, fiind al şaptelea din cei nouă copii ai familiei.
Tatăl său, Joe, a fost foarte sever cu el în copilărie, iar asta l-a marcat pe viaţă. De altfel, n-a avut timp niciodată să se bucure de copilărie. A debutat în lumea muzicii încă de la 5 ani, când s-a alăturat fraţilor săi în formaţia The Jackson Brothers. Grupul, care s-a numit ulterior Jackson 5, a fost foarte popular în întreaga Americă.

Succesul a început să-l cunoască, cu adevărat, din momentul în care şi-a început cariera solo. La 21 de ani. Patru melodii de pe "Off The Wall", primul său album, au devenit hituri încă de la lansare şi au ajuns toate pe primul loc în topuri. Un adevărat record. Cu Thriller abia, însă, Jackson a dat cu adevărat lovitura, în 1982.

Albumul s-a vândut în peste 104 milioane de copii, a stat în topurile americane 122 de săptămâni şi i-a adus numeroase discuri de platină. Billie Jean, Thriller sau Beat it au fost fredonate de fanii de pe tot globul.

Albumul Bad l-a adus din nou pe culmile succesului, iar apoi a urmat Dangereous. În orice colţ al lumii, Michael era primit ca un rege.

Era încă în perioada când orice melodie nouă a sa devenea pe loc hit. S-a întâmplat şi cu History, Blood on the Dance Floor şi chiar cu ultimul album, Invincible.

Dar... gloria sa a început să pălească. Şi a urmat declinul.

În 1993, Michael a fost acuzat de molestare sexuală a unor minori, pe care i-ar fi invitat să doarmă la ferma sa, Neverland. A fost chemat în justiţie de părinţii a doi copii, Jordan Chandler şi Gavin Arvizo, care au spus că au fost abuzaţi de megastar. Michael Jackson a scăpat, dar după ce a plătit peste 20 de milioane de dolari. Eşecurile au continuat însă în viaţa personală, unde căsnicia cu Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis, s-a destrămat după doi ani. A urmat apoi un mariaj furtunos, de 3 ani, cu Deborah Jeanne Rowe, din care au rezultat 2 copii, Michael Joseph şi Paris. În 2002, el a anunţat naşterea celui de-al treilea copil, Prince Michael II, dintr-o mamă surogat. L-a prezentat la Berlin, printr-un gest extrem de controversat, când l-a ţinut suspendat la balcon preţ de câteva minute.

În aceeaşi perioadă, presa dezbătea intens şi schimbarea misterioasă a înfăţişării sale. Michael devene din ce în ce mai alb, iar faţa sa era de nerecunoscut.

În 2005, a venit dezastrul, când a fost din nou acuzat de molestare sexuală a unor minori. Michael a scăpat şi de această dată, dar a fost ruinat de numărul mare de procese. Datoriile sale au ajuns la 300 de milioane de dolari, iar piesele grele ale averii sale, catalogul Beatles şi ranch-ul Neverland, au fost ipotecate.

Vânat, hărţuit sau iubit, Michael a ştiut întotdeauna un lucru... Şi-a iubit fanii, mai mult decât orice.



Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close