Antena 3 CNN Externe Românii manâncă ouă pline de hormoni şi substanţe nocive, potrivit specialiştilor (VIDEO)

Românii manâncă ouă pline de hormoni şi substanţe nocive, potrivit specialiştilor (VIDEO)

Românii manâncă ouă pline de hormoni şi substanţe nocive, potrivit specialiştilor (VIDEO)
03 Iul 2009   •   22:23

Peste 90 la sută din ouăle comercializate în magazine, cele marcate cu cifra 3, care provin de la găini crescute ferme mari industriale ar fi periculoase. Potrivit specialiştilor de la Institutului de Cercetări Alimentare, românii manâncă ouă pline de hormoni şi substanţe nocive. Producătorii de ouă neagă orice acuzaţie.

În mod normal ouăle sunt clasificate în patru categorii, fiind marcate cu cifre de la 3 la 0, ultima categorie reprezentând produsele ecologice.

Ouăle marcate cu cifra 3 provin dintr-o fermă unde găinile sunt crescute în sistem industrial închise în cuşti. Medicii spun că ouăle cu cifra 3 sunt de evitat. Mai ales că există alternative: Sunt de preferat cele marcate cu cifra doi - care provin de la găini crescute pe sol sau cele cu cifra 1 - de la păsările crescute în aer liber.

În România se produc anual peste 2 miliarde de oră şi doar 600 de miliarde provin de la fermele mici ale ţăranilor. Restul vin din cele 350 de ferme unde găinile sunt închise în cuşti, fără lumina naturală.

Deşi producătorii neagă o calitate inferioară a produselor din aceste ferme, Uniunea Europeană vrea ca în trei ani condiţiile în care sunt ţinute păsările să imbunătăţească radical. Cuştile trebuie să fie mult mai mari iar păsările să aibă aceleaşi condiţii ca in curtea ţăranului.



Observator

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close