Antena 3 CNN Externe Elena Udrea propune reducerea TVA-ului la 9% pentru pachetele all inclusive de pe litoral

Elena Udrea propune reducerea TVA-ului la 9% pentru pachetele all inclusive de pe litoral

Elena Udrea propune reducerea TVA-ului la 9% pentru pachetele all inclusive de pe litoral
Sursa foto: Elena Udrea
11 Oct 2009   •   11:15

TVA pe litoral de 9 %. Aceasta este soluţia pe care, se pare, a găsit-o Elena Udrea, pentru revigorarea turismului. De acestă reducere ar putea însă beneficia doar pachetele all inclusive. Oficialii din Ministerul Turismului au spun că au ajuns la soluţia reducerii TVA-ului după ce au văzut cum sute de mii de români preferă destinaţiile turistice din străinătate, în detrimentul celor de pe litoralul românesc.

Dintre cele aproape 200 de hoteluri de pe litoralul românesc, doar patru funcţionează în sistem all inclusive. Patronii lor se plâng că actualul nivel al TVA-ului este principalul motiv care îi împiedică să le ofere turiştilor condiţii asemănătoare celor ale vecinilor noştri.

Elena Udrea a participat la o întâlnire cu hotelierii din sudul litoralului, unde s-a discutat despre o strategie de dezvoltare a turismului din această zonă. Printre proiectele propuse de ea se numără transformarea localităţilor 2 Mai şi Vama Veche în staţiuni turistice, construirea unui parc de distracţii în Mangalia şi transformarea hergheliei din Mangalia în Western Park.

Antena 3

×
Subiecte în articol: reducere TVA
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close