Antena 3 CNN Externe Hotelurile cu piscină, obligate să angajeze salvamari

Hotelurile cu piscină, obligate să angajeze salvamari

Hotelurile cu piscină, obligate să angajeze salvamari
Sursa foto: piscina
18 Noi 2009   •   23:38

Ştiaţi că, dacă aveţi psicină, vă trebuie şi salvamar? Nu vă speriaţi, vorbim de proprietarii de hoteluri, SPA-uri şi centrele de relaxare din România. Legea nu e nouă, dar asta nu înseamnă că este şi pusă în practică.

Mai puţin de un sfert din piscinele din ţară respectă această regulă. Pânã acum, autorităţile nu au fãcut controale riguroase ca sã pedepseascã proprietarii care nu respectã hotãrârea Guvernului din 2007.

În România, de fapt, nici nu existã calificarea de salvator de piscinã. Probabil va apãrea abia la anul, o datã cu primii absolvenţi ai şcolii Naţionale de Salvamari care şi-a început activitatea abia anul acesta.

În 2007, Guvernul a dat o hotărâre prin care toate hotelurile, SPA-urile şi centrele de relaxare din ţară, care pun la dispoziţia turiştilor şi piscine, sunt obligate să angajeze şi salvatori. Dar legea e făcută să fie încălcată.

În Europa în schimb, meseria de salvamar pentru piscinele turistice este bine legiferată şi asumată ca la carte. Fruntaşă este Germania, unde spiritul civic a adunat peste un milion de voluntari specializaţi în supravegherea turiştilor an de an.

Iar Spania are cea mai mare cerere de salvamari. Internetul abundă de oferte. Cu salarii şi facilităţi care ar putea tenta orice instructor de înot din România.

Observator

×
Subiecte în articol: hotel piscina
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close