Antena 3 CNN Externe Prinţul Charles deţine patru case tradiţionale în Maramureş

Prinţul Charles deţine patru case tradiţionale în Maramureş

Prinţul Charles deţine patru case tradiţionale în Maramureş
Sursa foto: Casa Maramures
10 Oct 2009   •   19:26

Prinţul Charles şi-a cumpărat patru case în Maramureş, în satul Breb. Sătenii spun că aceste căsuţe sunt vechi de sute de ani. Moştenitorul coroanei britanice nu trece des pe-acolo. Vine când şi când, vara, în concediu, pentru că îi place mult Maramureşul istoric. Locurile şi oamenii i-au intrat în suflet.

Toată aventura a-nceput acum şase ani. Atunci, a cumpărat casele pentru că minunăţiile din Maramureş l-au marcat. Maria Tiran se ocupă de gospodăriile regale. Tot ea prepară bunătăţile. Prinţul preferă să mănânce mâncăruri tradiţionale, de post. Soţul Mariei este cel care a reparat casele. Când a venit prinţul totul era gata şi toată familia era pregătită de sărbătoare, în straie moroşene.

Maria povesteşte că prinţului îi place să cutreiere pe jos Maramureşul istoric. Într-o zi a ajuns şi la poalele Munţilor Gutâi, prin locurile în care haiducul Pintea lua de la burghezie şi dădea la cei nevoiaşi,

Anul trecut, au poposit la Breb nepoţii prinţului. Ei au locuit într-una din căsuţele moroşene o săptămână întreagă, fără să le pese că acolo nu au nici măcar curente electric.

Prinţul e foarte încântat de proprietăţile lui moroşene, iar moroşenii, la fel de mândri c-au ajuns vestiţi. Cu toţii speră ca moştenitorul coroanei britanice să investească şi mai mult în Maramureşul lor.

Observator

×
Subiecte în articol: printul Charles
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close