Antena 3 CNN Actualitate Peste 480.000 de lire sterline, în portbagajul unui bolid de lux care ieșea din România

Peste 480.000 de lire sterline, în portbagajul unui bolid de lux care ieșea din România

Captură spectaculoasă a Poliţiştilor de frontieră din Giurgiu! Oamenii legii au descoperit, în portbagajul unei mașini care ieșea din țară, suma de 483.740 lire sterline, bani pe care un cetăţean turc intenţiona să îi scoată ilegal din România.

Peste 480.000 de lire sterline, în portbagajul unui bolid de lux care ieșea din România
de Alexandra Dima    |    07 Sep 2021   •   10:09

Cetățeanul turc a fost depistat luni la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, când s-a prezentat pentru formalităţi de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară. Acesta se afla la volanul unui bolid de lux, înmatriculat în România și era însoțit de un pasager, tot cetățean turc, în vârstă de 57 de ani.

La un control mai amănunţit asupra mașinii și în portbagaj polițiștii au descoperit mai multe cutii din carton, lipite cu bandă adezivă, în care se aflau mai multe bancnote de lire sterline, în sumă de totală de 483.740 lire sterline.

La cercetări, cetățeanul turc a declarat că banii îi aparțin, însă nu poate prezenta documente care să ateste acest fapt, respectiv să justifice proveniența acestora.

Deoarece există suspiciuni cu privire la legalitatea provenienței și destinația banilor, întreaga sumă de bani a fost ridicată în vederea continuării verificărilor, iar în cauză se derulează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale.

 

×
Subiecte în articol: Giurgiu lire sterline
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close