Antena 3 CNN Actualitate 60 de kg de heroină găsite la Guvern

60 de kg de heroină găsite la Guvern

60 de kg de heroină găsite la Guvern
03 Mai 2007   •   10:58

Peste 60 de kilograme de heroină în valoare de 9 milioane de euro au fost găsite într-o maşină aflată în parcarea Guvernului. Se pare că drogurile au stat ascunse timp de patru ani în aşa-zisele poduri false ale autoturismului din praguri şi lângă rezervor. Maşina de lux, un Porsche evaluat la 200.000 de dolari, a fost confiscată la frontieră în februarie 2002. Atunci, grănicerii au găsit alte pachete cu 60 de kilograme de heroină la vedere, pe bancheta din spate a maşinii. A fost cea mai mare captură a anului 2002, iar cazul a fost preluat de poliţiştii de la Crimă Organizată din Timişoara.

Maşina a fost confiscată, iar turcii care o conduceau au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi. Nu pentru mult timp însă. În timpul anchetei, ei au negat totul şi câteva luni mai târziu au fost eliberaţi. Au plecat din România şi nimeni nu mai ştie nimic despre ei. Vameşul care în urmă cu cinci ani a descoperit drogurile a fost premiat atunci cu 100 de milioane de lei vechi.

Maşina a stat vreun an necontrolată în curtea IPJ Timişoara. Apoi, a fost atribuită de instanţă Ministerului de Finanţe, care a repartizat-o SGG. Autoturismul de lux a stat 4 ani la Guvern fără să fie folosit vreodată, pentru că avea o defecţiune, iar reparaţiile ar fi fost prea scumpe. Radu Stroe, fostul şef al SGG, îşi aminteşte că acum o lună, premierul Tăriceanu a remarcat autoturismul de lux şi a întrebat ce caută în parcarea Guvernului. Primul ministru a sugerat ca maşina să fie dată Ministerului de Interne pentru a fi folosită la filaj. Stroe este contrazis însă de secretarul de stat Attila Cseke care susţine că autoturismul nu fost niciodată în garajul Guvernului, ci la RAPPS. Mai mult, Cseke afirmă că Executivul nici măcar nu a fost informat oficial de anchetatori asupra descoperirii drogurilor.

Conform procedurilor, autoturismul Porsche a fost băgat în service pentru a fi utilat corespunzator. Mecanicii au avut o surpriză colosală când au dezmembrat maşina. Surse din Parchet susţin că descoperirea a fost ţinută secret timp de o lună pentru că procurorii încercau să îi găsească pe "proprietarii" drogurilor.

Doi foşti secretari generali ai Guvernului, Radu Stroe şi Eugen Bejinariu, spun că nimeni nu s-a gândit măcar că în maşină s-ar putea afla droguri. Au fost convinşi că anchetatorii au percheziţionat-o cu atenţie de la bun inceput.

Premierul Tăriceanu a declarat că va cere derularea unei anchete interne în cadrul Secretariatului General al Guvernului pentru a clarifica situaţia maşinii şi că aşteaptă ca Poliţia să îşi facă datoria. El a precizat că a aflat joi dimineaţa despre acest subiect de la purtătorul de cuvânt al Guvernului şi că nu dispune de detalii suplimentare.

Unul dintre vameşii care au depistat drogurile în 2002 s-a declarat surprins de existenţa stupefiantelor în maşina Guvernului. El a declarat pentru Antena 3 că a percheziţionat maşina la momentul respectiv şi nu a găsit decât stupefiantele de pe banchetă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close