Antena 3 CNN Actualitate Peste 800 de kilometri de autostradă şi drum expres se află în construcţie | Trei noi contracte au fost semnate

Peste 800 de kilometri de autostradă şi drum expres se află în construcţie | Trei noi contracte au fost semnate

Peste 800 de kilometri de autostradă şi drum expres se află, astăzi, în construcţie, pe toate şantierele din România, după ce trei noi contracte au fost semnate pentru diferite loturi de autostradă de pe A13 Sibiu - Făgăraş şi A3.

Peste 800 de kilometri de autostradă şi drum expres se află în construcţie | Trei noi contracte au fost semnate
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    24 Noi 2023   •   13:21

Irinel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunţat, într-o postare pe Facebook că trei noi contracte, care însumează peste 60 de kilometri, au fost semnate, astfel că România a depăşit, astăzi, 800 de kilometri de autostradă şi drum expres cu contract de execuţie lucrări.

Oficialul a arătată că un constructor urc va construi integal autostrada Sibiu - Făgăraş (A13).

"Astăzi au fost semnate contractele de execuție lucrări pentru ultimele două din patru tronsoane ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, care va face legătura între Sibiu și Bacău, cu constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS, după cum urmează:

- Tronsonul 1 Boiţa (Autostrada Sibiu - Piteşti) - Avrig-Marsa (DJ 105G), care prevede construcţia a:

  • 14,25 km lungime
  • 6 viaducte, cel mai lung având o lungime de 911 metri
  • 17 poduri

Valoarea contractului este de 1,89 miliarde de lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din Programul Transport. Durata contractului este de 48 luni, din care 12 luni reprezintă perioada pentru proiectare, iar 36 luni reprezintă perioada pentru execuția lucrărilor", a scris Irinel Scrioşteanu în postarea de pe Facebook.

Totodată, tronsonul 2 Avrig-Marsa (DJ 105G) - Arpaşu de Jos (DN1), prevede construcţia a:

- 19,9 km lungime

- 21 poduri

- 4 viaducte

Valoarea contractului este de 1,54 miliarde de lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din Programul Transport. Durata contractului este de 48 luni, din care 12 luni reprezintă perioada pentru proiectare, iar 36 luni reprezintă perioada pentru execuția lucrărilor.

"Astfel, avem acum cea de-a patra autostrada în execuție integral, după Autostrada Moldovei A7, Autostrada Bucureștiului A0 și Autostrada Sibiu-Pitești A1", a mai anunţat oficialul din Ministerul Trasnsporturilor.

Tot de astăzi, constructorul român Erbaşu are primul contract de construcţie a unei secţiuni de autostradă.

"Constructorul român Erbașu are primul contract la nivel de autostradă pe care îl vor gestiona, respectiv pentru secţiunea Suplacu de Barcău - Chiribiş a autostrăzii Transilvania A3, care prevede construcția a:

- 26,35 km lungime

- 3 viaducte

- 8 pasaje

- 8 poduri (din care unul în lungime de 1.650 m peste lacul de acumulare de la km 6+655)

Valoarea contractului este de 884,12 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Transport. Durata contractului este de 24 luni, din care 6 luni reprezintă perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție

Sperăm ca, odată cu execuția lucrărilor pe această secțiune de autostradă, constructorul român să confirme și să continue cu construirea de drumuri de mare viteză în România", a mai scris Irinel Scrioşteanu.

????? ??? ?? ?? ???? ?? ???? ?????? ?? ???????? ?? ???????? De astăzi, depășim 800 km de autostradă și drum expres cu...

Publicată de Irinel Ionel Scriosteanu pe Vineri, 24 noiembrie 2023

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close