Antena 3 CNN Actualitate 9/11. Un jurnalist spune povestea fotografiilor cu dezastrul care a îndoliat America

9/11. Un jurnalist spune povestea fotografiilor cu dezastrul care a îndoliat America

9/11. Un jurnalist spune povestea fotografiilor cu dezastrul care a îndoliat America
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
12 Sep 2016   •   23:17

Jurnalistul Phil Penman se bucura de prima lui zi liberă în șase luni, când a primit un telefon în care era anunțat că trebuie să meargă la World Trade Center pentru că un avion s-a izbit de una dintre clădiri.

"Când am ajuns acolo, nu se întâmplau încă prea multe lucruri”, a povestit Phil Penman, pentru Daily Mail.

"Turnurile erau în flăcări, însă nimeni nu-și imagina ceea ce urma să se întâmple”.

Aflat pe bicicletă, jurnalistul se oprea din când în când pentru a mai face o fotografie, apoi încă una, la clădirile care ardeau.

A înțeles tragedia care se desfășoară în fața ochilor lui și se apropia de clădiri pentru a face fotografii pentru redacție, când primul turn a căzut.

"Încă încerc să față la ceea ce am văzut atunci. Faci fotografii și vezi ce se întâmplă prin obiectivul aparatului, însă nu realizezi cu exactitate ce se întâmplă în jurul tău. Puteam fi mort acum, dacă turnurile cădeau într-o altă direcție”, a spus jurnalistul.

"Am văzut apoi doi pompieri venind spre mine și strigând: Fugi, copile!. Atunci m-am urcat pe bicicletă și m-am pus în mișcare. Câteva secunde mai târziu, nu mai putea vedea nimic afară. Era complet negru, ca smoala”, a mai spus el.

Haosul și distrugerile din acele zile l-au bântuit ani întregi și nici acum, după 15 ani, amplitudinea emoțiilor nu s-a estompat.

 

 

 

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close