Antena 3 CNN Actualitate A început Mini-vacanţa de 1 Mai!

A început Mini-vacanţa de 1 Mai!

A început Mini-vacanţa de 1 Mai!
27 Apr 2007   •   17:26

A început marea evadare din Bucureşti, pentru vacanţa de 1 Mai. Vineri, la ieşirile spre Braşov şi Constanţa s-a circulat bară la bară. Tradiţional, destinaţia preferată de 1 Mai este marea. Însă, şi la munte, hotelurile şi pensiunile s-au pregătit pentru mini-vacanţa care va dura patru zile. Zeci de mii de bucureşteni încearcă să profite de mini-vacanţă ca să se relaxeze pe Valea Prahovei. Pentru a evita aglomeraţia şi accidentele, poliţia rutieră a sporit numărul agenţilor care vor patrula în judeţele asaltate de turişti: Prahova, Braşov, Constanţa şi Ilfov. De asemenea, numărul radarelor mobile va fi mult mai mare decât în zilele obişnuite. Către Braşov sunt 14 radare, iar către mare, nu mai puţin de 10. Poliţia va supraveghea drumurile şi din elicoptere.

1 Mai pe malul Mării Negre

Hotelierii de la malul mării speră să aibă parte de un prim val de turişti, în acest sfârşit de săptămână. Staţiunea Mamaia va fi cea mai ocupată în această mini-vacanţă, spun hotelierii. 6.000 de turişti şi-au făcut deja rezervări. Costineştiul şi Vama Veche rămân şi ele printre destinaţiile preferate de turiştii români. Iar proprietarii de hoteluri au grijă ca toate camerele să strălucească de curăţenie.

Însă, din păcate, posibilităţile de distracţie sunt limitate, iar magazinele au lacăt pe uşi. Chiar şi aşa, hotelierii sunt optimişti: fac abstracţie de pachetele all-inclusive oferite de vecinii bulgari şi speră să dea lovitura în această mini-vacanţă.

1 Mai la poalele Munţilor Carpaţi

Foarte mulţi români preferă staţiunile aflate la... înălţime. Ca să contracareze deschiderea sezonului estival de pe litoral, proprietarii de pensiuni nu au mărit tarifele Asta înseamnă că o noapte de cazare la o pensiune de două margarete costă doar 50 de lei, 70-80 de lei la 3 margarete şi 120 de lei la 4 margarete. Gazdele s-au gândit şi la programul turiştilor şi le oferă plimbări cu căruţa sau cu ATV-urile.

Măsuri de siguranţă de 1 Mai

Peste 34.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi la datorie în mini-vacanţa de 1 mai. Cei mai mulţi vor supraveghea traficul rutier şi vor asigura liniştea publică. Principalele şosele vor fi supravegheate permanent, inclusiv din elicopter. De asemenea, angajaţii Ministerului de interne vor ajuta şi la prevenirea şi stingerea incendiilor în zonele împădurite, unde se va înregistra un aflux mare de persoane. În această perioadă, la asigurarea liniştii publice vor ajuta şi 3.000 de jandarmi.

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close