Antena 3 CNN Actualitate A lăsat o sticlă de apă pe scaunul din față al mașinii. După ceva vreme, a văzut cum din mașină iese un fum ciudat. S-a îngrozit! De ce nu trebuie să faceți asta niciodată!

A lăsat o sticlă de apă pe scaunul din față al mașinii. După ceva vreme, a văzut cum din mașină iese un fum ciudat. S-a îngrozit! De ce nu trebuie să faceți asta niciodată!

A lăsat o sticlă de apă pe scaunul din față al mașinii. După ceva vreme, a văzut cum din mașină iese un fum ciudat. S-a îngrozit! De ce nu trebuie să faceți asta niciodată!
06 Iul 2019   •   13:51

Dioni Amuchastegui, tehnician auto din Idaho, SUA a împărtăşit pe Facebook un experiment bazat pe o situaţie reală pe care a experimentat-o cu o sticlă de plastic umplută cu apă, pusă pe unul dintre scaunele din faţă ale maşinii sale. Clipul video a fost lansat pentru a-i ajuta pe cei care nu cunosc efectele acestui gest banal care poate provoca chiar şi un incendiu, se arată într-o postare publicată pe grupul de Facebook Info Trafic

Tehnicianul povesteşte ce s-a întâmplat în timpul pauzei de prânz, în timp ce conducea camionul şi a văzut cu coada ochiului ceea ce, la început, a crezut că era praful care intra prin fereastră. Dar când a verificat că acestea erau închise, s-a alarmat şi a privit mai atent: ceea ce văzuse era fum, fumul ce preceda incendiul care ar fi urmat să aibă loc în maşină. Şi toate acestea de la o sticlă.

Sticla de plastic pe care o avea Dioni pe scaun avea apă iar, lumina din exterior cădea pe plastic şi, de asemenea, pe apă, provocând un efect de lupă asupra tapiţeriei camionului. Când a scos sticla din maşină, tehnicianul a constatat că făcuse două găuri pe scaunul din faţă.

"O sticlă de plastic umplută cu apă poate acţiona ca o lentilă care concentrează energia soarelui într-un singur punct", a concluzionat el.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie totuşi să existe anumite condiţii: sticla trebuie să fie rotundă, să fie plină de apă şi razele soarelui să cadă într-un unghi drept. "Cu aceste caracteristici poate depăşi 400 de grade".

 

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close