Antena 3 CNN Actualitate A murit antrenorul de șah Gheorghe Răşinaru, un maestru al sportului

A murit antrenorul de șah Gheorghe Răşinaru, un maestru al sportului

A murit antrenorul de șah Gheorghe Răşinaru, un maestru al sportului
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Oct 2016   •   07:26

A murit antrenorul de şah Gheorghe Răşinaru, maestru al sportului, informează site-ul oficial al federaţiei de specialitate din ţara noastră.

''Cu durere în suflet anunţăm trecerea în nefiinţă a profesorului Gheorghe Răşinaru, om cu pasiune nemărginită pentru sportul minţii şi cu talent pedagogic deosebit'', se arată în comunicatul FR Şah, scrie Agerpres.

Născut la Sebeş (Alba) în data de 25 iulie 1942, Gheorghe Răşinaru a absolvit, la Bucureşti, Institutul de Educaţie Fizică şi Sport, cu specializarea fotbal şi şah. Revenind în Sibiu, el a predat educaţie fizică şi sport în diferite şcoli şi licee, după care a ocupat catedra de şah de la Clubul Sportiv Şcolar Sibiu până în 1999. După anul 1999, el a continuat a continuat să formeze elevi tot cu mare pasiune în cadrul Fundaţiei Juvenil Şah Sibiu, pe care a înfiinţat-o, în cadrul Cercului Militar Sibiu şi la Colegiul Agricol 'D.P.Bărcianu'.

Emblemă a şahului sibian şi naţional, maestru al sportului, profesorul Gheorghe Răşinaru a avut o carieră de o jumătate de secol, insuflând pasiunea pentru sportul minţii la mii de elevi. El a decedat în urma unei boli grele.

Foto: frsah.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close