Antena 3 CNN Actualitate A murit Radu Timofte, fostul şef SRI

A murit Radu Timofte, fostul şef SRI

A murit Radu Timofte, fostul şef SRI
19 Oct 2009   •   09:58

Fostul şef al SRI, Radu Timofte, a murit luni dimineaţă. Timofte, fost senator din partea FSN şi PDSR, între anii 1990 şi 2001, suferea de leucemie. Numele său a fost legat de scandalul Hayssam, a cărui fugă din ţară, în iulie 2006, a dus la demisia lui Timofte din fruntea SRI.

Timofte va fi înmormântat, miercuri, la Roman. El s-a născut la data de 7 aprilie 1949, într-o comună din judeţul Neamţ. A fost senator de Neamţ în perioada 1990-2004 pe listele FSN, FDSN şi PDSR. În februarie 2001, a fost numit în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii. În iulie 2006, Timofte şi-a prezentat demisia din funcţia de director al SRI, ca urmare a situaţiei create de eliberarea şi dispariţia lui Omar Hayssam. Împreună cu el au mai demisonat şi Gheorghe Fulga, directorul SIE şi chestorul Virgil Ardelean, directorul Direcţiei generale de informaţii şi protecţie internă a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, regretă moartea fostului şef al Serviciului Român de Informaţii Radu Timofte.

Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close